תחת עמוד זה מפורסמים מבחני דרך של אופניים חשמליים שבדקתי ב-2009, כשלא הייתי קשור לשום יבואני אופניים חשמליים. היום (2010) אני עובד יחד עם יבואני Ezee.
מבחן דרך לאופניים חשמליים יכלול מהירות וטווח קודם כל, עלות לק”מ שנגזרת בעיקר ממחיר הסוללה והאחריות שיש עליה, יחד עם נצילות הכלי, ופרמטרים של התנהגות ונראות הכלי.
ישנם מספר פרמטרים חשובים באופניים חשמליים, ואולי הכי חשוב מביניהם זה הסוללה – סוגים שונים, ואיך ההתנהגות שלנו עם האופניים ישפיעו על אורך החיים שלה. על זאת אני אפרט בעמוד יעודי, בינתיים ניתן להתרשם מאחד המקורות הטובים ברשת בנושא הזה – batteryuniversity.com .בנוסף, מישהו כבר דאג לתרגם קטע מתוך batteryU שמדבר על סוללות ליתיום.
אחת הדרכים החדשות שניתן היום ללמוד בעזרתן ממקור ראשון על אופניים חשמליים היא לנסות אותם – להשכיר אופניים ליום. זומבייק בתחנת הרכבת תל-אביב מרכז משכירים אופניים חשמליים, וישמחו לתת לכם הדרכה ולהשכיר לכם זוג כדי שתוכלו להתנסות בניחותא, בחוויה של רכיבה על אופניים חשמליים.
מבחני דרך:
מאמרים נוספים:
בנוסף, מצורפת השוואת מחירים חלקית שעשיתי באוגוסט 2009 – (ההמשך – מתוך הפוסט המקורי. למטה – מסמך רקע על אופניים חשמליים)
המחירון כאן הוא תוצאה של טלפונים בשבוע האחרון. מדובר בהשוואה חלקית בלבד – אין פה את כל היבואנים, ולא את כל הדגמים שלהם. אני ביקשתי מחירון לקיטים של אופני הרים 26″ בלבד.
אין פה המלצה על יבואן זה או אחר או על קיט זה או אחר, זה תמצאו בביקורות שלי (בקרוב EcoRide). המצב היום בארץ הוא עדיין לא מוסדר, והיום הייתי בבוקר אצל האדם האמון על קביעת התקנות לאופניים חשמליים במשרד התחבורה. אני מקווה שהם יעבדו קשה וכשיצאו התקנות זה יעזור להסדיר את השוק ואיכות הכלים הנמצאים בו. אם כי, אני אני חושב שרוב מה שנמכר בשוק האופניים החשמליים (להבדיל מהקורקינטים) זה מוצרים טובים. אני אודה לכל הגולשים שישאירו פה הערות על הקיטים המוצגים פה, שכן אני לא נסעתי בכולם ואני לא מכיר (וחלקם נסעתי מזמן והם מביאים סחורה שונה היום, כמו ebike.co.il).
לגבי סוללות ליתיום – יש הרבה סוגים, ואני לא רוצה לבלבל אף אחד, ולכן פשוט כתבתי “ליתיום”. העיקר (הוא בת האיכר…) הוא אחריות. המשקל דומה, הבטיחות דומה (למרות הטענות בדבר בטיחות על של הסוללות החדשות – כמו ה-LiFePO4 , סוללות ליתיום-יון או ליתיום-פולימר לא ממש מתפוצצות ספונטנית – בקיצור, יש בטיחותי, ויש סופר בטיחותי), ולכן האחריות, שמובילה לחישוב כמות הטעינות, שמוביל עם מחיר סוללה להחלפה לחישוב העלות באגורות לק”מ – זה העיקר.
כמובן – מדובר בטווח עבור רוכב 75 קילוגרם במישור (ת”א) ללא רוח. המרחקים אמיתיים, והשוותי את כל הקיטים 36 וולט עם סוללה 10 אמפר שעה לאותו טווח של 30 ק”מ למרות שחלק מהיצרנים אומרים מספרים אחרים, ואף אני מדדתי 40 ק”מ ל-Ezee. עבור סוללה כזו, 30 ק”מ זה טווח שמשאיר את הסוללה לא ריקה מדי גם ללא דיווש. אפשר ורצוי עם דיווש להגיע ליותר, אך צריך מגרש שווה עליו להשוות בין כולם ואני מוצא את זה נח.
ולמי שחדש בתחום – הנה מאמר סקירה שפרסמתי לפני שנה:
אתם לא חייבים להזמין מאיביי: http://www.aizik1.com/default.asp?page=96&pageN=%F7%E9%E8%E9%ED%20%EC%E4%F8%EB%E1%E4%20%F2%F6%EE%E9%FA
http://www.bikeshome.co.il/pl_product~Electic-Kit-teken-chain~22~0.htm?x=1
מקווה שהתגובה שלי עזרה.
אתם לא חייבים להזמין מאיביי: http://www.aizik1.com/default.asp?page=96&pageN=%F7%E9%E8%E9%ED%20%EC%E4%F8%EB%E1%E4%20%F2%F6%EE%E9%FA
http://www.bikeshome.co.il/pl_product~Electic-Kit-teken-chain~22~0.htm?x=1
מקווה שהתגובה שלי עזרה. בלה
yunn57