מדידה

השלב הראשון בהקמת טורבינת רוח הוא מדידת הרוח.
הגישה הבסיסית לענין, היא להשתמש במפת אנרגיית הרוח האזורית, ולהסתכל איפה אתם על המפה. מפת אנרגיית הרוח היא תוצאה של מדידות מהירות רוח בנקודות מדידה רבות, וביצוע הערכות מתמטיות המתבססות על הגיאוגרפיה של האזור, גובה המדידה וכדומה, על מנת לחשב מהי צפיפות האנרגיה הנמצאת ברוח בכל אזור ואזור. כמובן, שככל שהערך גבוה יותר, כך כדאי יותר להקים טורבינת רוח, כלומר ההחזר על השקעה יהיה מהיר יותר.

במאמר הזה מתומצת כל הידוע לי נכון לתחילת 2010 על מקורות זמינים למדידת רוח בישראל:

אני מאמין שמדידות הרוח שהשרות המטאורולוגי עשה צריכות להיות זמינות לכל, ונגישות על האינטרנט, על מנת שאנשים שרוצים להתקין טורבינת רוח קטנה ידעו אם שטחם מתאים להתקנת טורבינת רוח בלי השקעה ששווה לחלק ניכר מעלות הטורבינה.

לאחר שיש לכם הערכה ראשונית, שמנבאת רוח מספיק חזקה כדי שהפרויקט יהיה כלכלי (תלוי בעלות הטורבינה וגרף התפוקה שלה, אך מעל 5.5 מטר לשניה בגובה הטורבינה בדרך כלל) אתם צריכים למדוד באתר עצמו. מדידות מאזור קרוב משמשות אך ורק להערכה ראשונית. כמובן, שאם מדובר בטורבינה קטנה מ-3 קילוואט, יכול להיות שלא יהיה כלכלי למדוד, ותהיו חייבים להחליט על סמך המידע הזמין ממדידות קרובות בלבד. אך עבור טורבינות עם הספק מותקן (במהירות רוח של 9 מטר בשניה) של מעל 5 קילוואט אני מעריך שתמיד יהיה שווה למדוד רוח בנקודה עצמה על מנת להחליט על כדאיות הפרויקט.

רשימת אנשי מקצוע (יולי 2010):

רשימת מוכרי מדי רוח ואוגרי נתונים מתאימים:

  • אגרולן – http://www.agrolan.co.il
    מייבאים טורבינות רוח קטנות, ומערכות מדידת רוח במגוון רחב.
  • מטאו טק – http://www.meteo-tech.co.il
    ספקי ציוד מקצועי למדידת רוח ומדידות אקלימיות בכלל
  • ישראסול – http://www.israsol.co.il
    מפיצים מד רוח המכונה “חזאי האנרגיה”
  • http://www.inspeed.com/
    ציוד מדידת רוח המתחבר למחשב הביתי.
  • מכשיר המדידה הכי זול הזמין הוא Inspeed – windware. ניתן למצוא אצל agrolan, או מהיצרן בחצי עלות לערך – לא מומלץ לטורבינות מעל 3 קילוואט הספק מותקן (ברוח של 9 מטר לשניה).
  • לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי, אל hanan ב-ecoop.org.il

Leave a Reply

Your email address will not be published.