קיט 250 וואט EcoRide

הבדיקה: קיט EcoRide על אופני dahor 20″ ואופני הרים 26″. פרטי היבואן:

 EcoRide תל-אביב
 פלאפון: 050-825-5385, 052-575-8274
טלפון:  077-300-8237

EcoRide חיפה
פלאפון: 054-453-0886

מייל: info@ecoride.co.il, sales@ecoride.co.il

אתר – http://www.ecoride.co.il

זהו מבחן שני בסדרה. את הקיט הזה הכרתי לראשונה לפני חודשיים. אני לא נמשכתי אף פעם למנועים שמתחברים לשרשרת, ולכן יש לי הכרות מועטה איתם. זוהי בפירוש חווית נסיעה שונה ממנועים ציריים, לפחות בכל האצה – שכן צריך להעביר הילוכים, מה שנותן הרגשה די מגניבה – מזכיר קצת אופנוע. הביקורת כהרגלי תיקח איזה עמוד, אז למי שלא יכול לחכות –

שורה תחתונה: קיט איכותי, מהזולים בארץ, שווה כל אגורה.
תוספות : מנוע קצת רועש וטווח בינוני, 23 ק”מ ללא פידול, מהירות במישור כ-28 קמ”ש (רוכב 70 קילו, ללא רוח). רצוי לצרף ספידומטר או מד הספק, כי מד הדלק מבוסס מתח ואינו מספק.

לפרטים.

קיבלתי שני קיטים, אחד על אופני 20″ – dahor – אופניים מתקפלים (דימיון מסוים ל-dahon) ואחד על אופני הרים 26″ Navigator, עם בלמי דיסק ובולם קדמי. זה אגב יתרון ברור לקיטים מהסוג הזה – אתה משאיר את כל רכיבי האופניים המקוריים בלי הגבלות על הגלגל והברקסים, אם כי יש הרבה קיטים של מנוע צירי, שיודעים לעבוד עם מזלגים הסטנדרטיים, ואף עם בלמי דיסק. משקל הערכה כ-6.5 קילו, עם מצברים 10.5Ah על 24 וולט, סכ”ה 260 וואט שעה (258 מדוד על ידי). מרכיבי הערכה: מצבר, בקר, ידית גז עם מד טעינה ומערכת הנעה המורכבת ממנוע, גיר ומערכת לתפיסה לשלדה. המצבר מחובר לשלדה, וניתן לשלוף בקלות או לנעול לשלדה עם מפתח. על בית המצבר פיוז ומד מתח משלו (חוץ מזה המצוי על ידית הגז).

המנוע המתחבר מתחת ל-crank, גלגל השיניים היושב על ציר הפדלים, לשילדת האופניים. למנוע תמסורת חיצונית משלו, שמתחברת לגלגל שיניים שנתפס בשרשרת ומעביר לה מומנט. בנוסף, הגלגל שיניים המקורי של ה-crank מוחלף בגלגל שיניים יעודי מנירוסטה .
התוצאה הסופית נראת כך – על ה-26″

ומבט מקדימה על ה-20″ –

תחילת נסיעה מאופינת בהעברת הילוכים תו”כ האצה. לא מסובך במיוחד. על צג הוואטומטר ההספקים שהמנוע הזה, שהספקו הנקוב (או ליתר דיוק – הספק נקוב מתמשך continuous rated power) הוא 250 וואט, מגיעים עד ל-520 וואט יפים מאוד בהאצה. אם אנו נזכרים בלשון החוק האירופאי, שכנראה ייושם בישראל, אז מנוע כזה צריך להיות חוקי, בתנאי שהמהירות תוגבל ל-25 קמ”ש. אין בעיה עם הספקים גדולים יותר מ-250 בהאצה או בעליות תו”כ שהאופניים מאיטות למהירות חדשה, אך לאורך זמן המנוע לא אמור לתת יותר מ-250 וואט. המנוע הזה נמצא באזור הזה במישור, כשהאופניים משייטות בין 26-31 קמ”ש. המצערת – ידית חצי, מאוד נוחה, אטומה למים, עם צג מצב סוללה בנוי לתוכה. מצב הסוללה – 4 לדים אדומים (לד אחד יותר מהרגיל) שנדלקים בהתאם למתח של הסוללה. המתח יורד כשהסוללה פרוקה, ולכן זה נותן אינדיקציה על מצב הסוללה, אך הוא לא מדויק מספיק ואני ממליץ להוסיף מד מרחק ואז לאחר מספר נסיעות תדעו מה המרחק האופיני שהאופניים עוברים אתכם עד שהסוללה מתרוקנת, ותתכננו נסיעות כך שהיא לא תעבור את ה-80% פריקה. על האופני 20″ (dahor) ההילוכים היו מאוד מתאימים לקיט – מפסק להרמת הילוך, וידית להורדה. כך שתחילת האצה מלווה בסיבוב ידית הגז עד הסוף, ולחיצה על כפתור העלאת ההילוכים תוך כדי. פנטסטי! תמונות נוספות – באתר היבואן.

המבחן.

ביצעתי 2 נסיעות מלאות, בכל אחד מהכלים, באותו מסלול כפי שאני נוסע עם כל הכלים, וכולל את אותם עליות וירידות. המסלול הלוך חזור הוא כ-20 ק”מ, וכולל נסיעה מת”א לבת ים, חזרה, ומת”א לבני ברק. על המסלול אני חוזר עד סוף הסוללה.
הנסיעה חזקה באופן מפתיע עבור מנוע 250 וואט. אך הניסיון העיקרי שלי עם מנוע 250 וואט היה עם קיט של ebike.co.il שנרכש עבור חבר לפני 3 שנים (ולפי השיחה איתם הם השתפרו מאוד מאז) והוא היה חלש במיוחד. חיבים תמיד לזכור שהציון של הספק על מנוע הוא לא חזות הכל. יש הבדלים בין ההתנהגות של מנועים שונים. כשיכנס התקן האירופאי לארץ, קנית קיט או אופניים שמתאימים לתקן תאמר שהם הרבה יותר דומים, בטוח מאיך שהמצב עכשיו. המנוע של אקורייד נותן מומנט מצוין בהילוכים נמוכים, ותו”כ ההאצה מעבירים הילוכים לפי הרעש. מהניסיון הקצר שלי עם הקיט – המנוע אוהב להיות בסל”ד גבוה, שם הוא בנצילות מקסימאלית. במישור הקיט 20″ הגיע לאזור ה-26-28 קמ”ש, בעוד הקיט 26″ הסתובב סביב ה-30-31 קמ”ש, ו-29-30 קמ”ש בסוף חיי הסוללה.
סידור ההילוכים בקיט 20″ היה נהדר. בקיט 26″ לעומת זאת היד מתעיפת מהרבה התחלות, בעקבות העברת ההילוכים הרבה והפחות נוחה. זה נכון בהרבה סידורים של אופניים חשמליים – גם במנועים ציריים, הרי צריך להזיז את ההילוכים גם בשביל שהרוכב יוכל לעזור למנוע, ושלב ההאצה הוא שלב של מאמץ גבוה.

בדיקת האופניים נעשית ללא דיווש רציף, כדי שיהיה קל להשוות בין כל זוגות האופניים. מה זאת אומרת “ללא דיווש רציף”? אני מדווש בהאצה מעמידה, ואני עוזר בעליות – חוץ מעליות שמשמשות להשוואה בין ביצועי אופניים שונים, כמו רחובות קפלן ותרצה. חוץ מזה כל הקילומטרים במישור הם עבודה של המנוע בלבד.

ביצועי עליות היו סבירים מאוד, כאן זה המקום ששמים בו לב שהמנוע הוא 250 וואט נומינאלי. בת”א, את שדרות בן ציון (שיפוע של 5%) ה-26″ עשו ב-16 קמ”ש תו”כ צריכת 480 וואט (המקסימום שראיתי על הצג היה 520 כך שזה גבוה), על הילוך שלישי. את קפלן (2%) עליתי ב-23 קמ”ש על הילוך 5 (410 וואט) בהילוך חמישי, ואת רחוב תרצה  ברמת גן, אחד השיפועים החריפים בגוש דן – 9% (!) –  על הילוך ראשון, המנוע נאנק ב-6 קמ”ש במשיכת 480 וואט. כמובן שעם טיפה דיווש מיד אני ב-12 קמ”ש ומרגיש במישור. יש הבדל משמעותי בבדיקת אופניים עם מנוע שרשרת בעליות – אני לא בטוח שהייתי בהילוך הנכון בכל שיפוע, ומכיוון שהבדיקה נעשתה כחלק מהמסלול שלי, לחזור על השיפוע לא בא בחשבון, ולא היו לי עוד ימים לבדוק את השיפוע עוד ועוד בהילוכים שונים. אז אני ניסיתי להתאים את ההילוך – אז קחו את המספרים האלה כמו שהם. יכול להיות שבהילוך הנכון המנוע היה יותר נציל, והמהירות גבוה יותר. להילוך 7 ו-8 לא היה לי צורך, ל-31 קמ”ש המנוע מגיע בהילוך 6, ולהעלות הילוך גורם למנוע לעבוד קשה יותר (מ-400-350 ל-500 וואט) אך ללא עליה במהירות.

הטווח – כ-23 ק”מ , התקבל בנסיעה הן על ה-20″ והן על ה-26″. מכיון שהסוללות זהות (קיטים זהים), הנצילות של הקיט על שני האופניים היא זהה – 10.9 וואט-שעה לק”מ. זה מספר מעט גבוה, אך סביר. הטווח הגיוני בשביל סוללות כאלה. צריך לזכור שמדובר במצברים עם כ-260 וואט-שעה קבולת (24 וולט, 10.5 אמפר-שעה). קיטים 36 וולט על 10.5 אמפר-שעה מכילים כ-360 וואט-שעה וההבדל בטווח הוא בהתאם.

הטענה.

העבודה שאקורייד עושה על הקיט היא מקיפה. דוגמא לכך ניתן לראות במטען, שעבר תקינה, ומגיע עם דף הוראות מסודר שמסביר איך להתנהג עם הסוללה. הם מבינים ענין – הסוללה היא לב האופניים החשמליים, והרוכב צריך לקחת את זה לתשומת ליבו.
זמן הטענה 6 שעות, ושוב מדדתי כמה חשמל נלקח מהרשת בפועל (ומכיסכם), ואני חיב לצין שהמטען הזה הוא הכי נציל שמדדתי – כ-10% יותר חשמל מהרשת מאשר כמות האנרגיה שנלקחה מהסוללה במבחן. כמובן – החיסכון בחשמל משמעותו חיסכון בזיהום, אך מבחינה כספית זה זניח לעומת עלות הסוללה.

עלויות.

זהו כרגע אחד הקיטים הזולים בארץ! ב-3900 ש”ח, ו-1650 ש”ח לסוללה להחלפה (סוללת 24 וולט 10.5 אמפר-שעה, תוצרת ZhenLong). האחריות על המצבר היא כשנה, כנ”ל על המערכת האלקטרונית, והאחריות על כל המערכת הנעה המכנית היא כ-5 שנים (!). אני עוקב אחרי הגישה של AtoB magazine ומחשב את העלויות לפי טעינה ביום, טווח מלא (23.5 ק”מ) ללא דיווש (זה תוספת שלי – שוב, לשם השוואה בין הקיטים השונים), ומספר הימים לפי אורך תקופת האחריות – במקרה הזה 365 יום. כפי שציינתי בעבר – אורך חיי סוללת ליתיום נע בין 300-500 לפי batteryuniversity. אלו הם מספרים אמיתיים, אך ישנם סוגים חדשים של מצברי ליתיום, שיכולים לפי טענת היצרנים להגיע גם עד 2000 טעינות. אני כשלאחד, עוקב אחרי הגישה של A2B כפי שאמרתי, ומסתכל על הנתון של אחריות היצרן. כפי שציינו פה בטוקבקים באתר, המצברים לא יתפגרו יום אחרי שהאחריות תגמר, אך אם אנו רוצים להיות מחמירים בגישה שלנו כשאנחנו מחשבים עלויות – אין כמו אחריות היצרן. השאלה “כמה היצרן יכבד את האחריות” היא שאלה חשובה (מההכרות עם פבל מאקורייד אין לי ספק שהוא יכבד אותה), אבל ברור שאחרי השאחריות פגה – אין אם מי לדבר. ולכן, כל התיעלות טכנולוגית צריכה מבחינתי לבוא דרך האחריות של היצרן – יש לסוללה אורך חיים של 1000 טעינות? מעולה! תן אחריות מתאימה. וחזרה לחשבון – התוצאה היא 19.25 אגורות לק”מ.  החישוב הזה הוא חישוב תאורטי – מהסיבות שצוינו לעיל, ומכיון שהוא עבור דיווש ללא פידול, מצב שאני לא ממליץ עליו. המטרה של החישוב היא השוואה בין קיטים שונים, ורצוי לקרוא ביקורות קודמות שכתבתי (וכאלה שאכתוב, ושאחרים יכתבו).

לסיכום הקיט של אקורייד הוא קיט זול ונעים לרכיבה, החברה לא מנפחת את היכולות של הכלי ומה שמופיע באתר המצוין שלהם הוא אמת – הלואי ועוד יצרנים ילכו בדרכם. זאת, בצרוף אחריות מקובלת בארץ (כרגע) של שנה על המצבר, ואחריות של 5 שנים על המכניקה מבטיחים לכם הנאה מכלי איכותי שיודע לתת את הפוש בכל טווחי מהירות הנסיעה מ-0-30 קמ”ש.

18 Responses to קיט 250 וואט EcoRide

  1. Pingback: חנן נסע ירוק » ביקורת שניה – קיט 250 וואט של אקורייד

  2. אדם says:

    רוצה לחזק את דברייך ולהודות על הביקורת המפורטת!
    רכבתי על הdahor מעט והחוויה הייתה טובה מאוד.
    לדעתי לאנשים עם יותר עליות וכו’ שווה לבדוק את ה350W שלדעתי עולה לא הרבה יותר אצלם. מה גם שהם נשמעים אמינים.
    יש הנחות למגיבי גלגל ירוק P-; ?

  3. אדם says:

    למרות שמהסקירה שלך בעצם ההבדל בין 250 ל 350 W לא כזה מהותי…
    האם הייתי ממליץ לרוכב העירוני שרכיבותיו קצרות יחסית (10 ק”מ ביום עמוס) ללכת על הdahor ולא דווקא על ה26” עליהם הוא קצת יותר מורגל, וזאת בשל ידית ההילוכים?

  4. דניאל says:

    שלום רב,

    ראשית, תודה רבה לחנן על ביקורת המקיפה (והמחמיאה 🙂 ) ועל הזמן שהוא משקיע בענף באופן כללי.

    לגבי נושא ה-350 וואט – אנו נמצאים בעיצומו של תהליך בדיקה מקיף של מנועי 350 חדשים. התוצאות בשטח מאוד מאוד טובות כמצופה ממנועים בהספקים אלה. אנו מקווים להציע אותם לקהל הלקוחות בתוך כחודשיים יחד עם סוללות חזקות יותר שיאפשרו טווחים גדולים יותר.

    כמובן שלנסיעות בגוש דן מנועי 250 הנוכחיים יעשו את העבודה 🙂

    בברכה,

    צוות אקורייד.

  5. תום says:

    כל הכבוד על הרצינות וההשקעה בביקורות. אני חושב שחנן הופך לאט לאט לסמכות העליונה בישראל בנושא אופנים חשמליות וטוב שכך.

  6. יגל says:

    חנן שלום,
    קודם כל תודה בשם כולם, אתה עוזר הרבה בייחוד לאחדים כמוני שמתלבטים נורא בין המערכות השונות…

    בכל מקרה,
    2 ביקורות שקראתי שלך היו לא תואמות מבחינת השיפוע של העליה בקפלן…
    האם זה 2% או 5%, ובנוסף, ראיתי שהמנוע הצירי היה חזק יותר מהמנוע של אקורייד, האם ועד כמה זה משמעותי (אני הייתי די נעול על הערכה של אקו-רייד עד שקראתי את הביקורות…)

    בנוסף – אם אשיג את ערכת הסייקלון של אקורייד עם מנוע 360V – אתה מעריך שיהיו לכך ביצועים טובים יותר משמעותית?
    תודה!

  7. חנן says:

    קפלן זה 2% לפי ההערכה שלי. תבין – זה מבוסס על כלי שעובד עם google maps , וזה לא מאוד מדויק. זה רק הערכה.
    אם תחפש אצלי בבלוג “ירושלים” תראה רשימה של קישורים שקשורים לאיך מעריכים ביצועים של אופניים חשמליים בעליות, וביניהם הכלי שהשתמשתי בו בשביל להעריך את השיפוע. תודה על מציאת הטעות – אערוך אותה בהקדם.

  8. אריאל says:

    חנן שלום
    בדקתי לגבי יבוא כמותי של ערכות הסבה ולפי מה שהבנתי אין אפשרות להביא בצורה חוקית
    האם אני טועה או שכך המצב וכל הערכות בשוק הנמכרות בחנויות (לא יבוא אישי של יחידה)
    למעשה ללא תקינה
    אודה לתשובתך
    אריאל

  9. חנן says:

    שלום אריאל,

    ככל הידוע לי (ואני מנותק מהשוק בחצי שנה האחרונה כי אני בפרו) התקנות עברו, ויש אפשרות לאשר במכון התקנים קיט של אופניים חשמליים. אם זאת, מכיוון שיש הרי המשכיות בשוק, של מה שהיה קודם (לפני החק) ומה שהיה קודם לא היה חוקי (כי אי אפשר היה לאשר) אז סביר להניח שחלק גדול מהקיטים שיש בשוק בארץ הם עדיין לא חוקיים (אבל שוב – אני לא מעודכן מספיק כרגע. דבר איתי שוב באוקטובר).

  10. חיים says:

    חנן שלום רב,
    האם בחנת גם הנעה בעזרת מנוע בגלגל הקדמי החוסך את כל התמסורות ואולי גם את הרעש שציינת.
    אם לא בחנת זאת אשמח לקבל ממך את הצד התיאורתי של יתרונות וחסרונות אם אתה מכיר.
    תודה
    חיים

  11. חנן says:

    חיים – אני מבין שלא הבטת ממש באתר, כנראה הגעת רק אל הביקורת הזו דרך גוגל.
    אז התשובה היא שאני בחנתי רבות את הענין, ומהסיבות שכתבת (בין השאר) אני באמת מעדיף אישית את המנועים בציר הגלגל (לא דוקא גלגל קדמי, אחורי מוצלח יותר לטעמי).
    ראה שאר הביקורות – בתפריט בצד שמאל למעלה (מתחת לתפריט הפוסטים החדשים).

  12. חיים says:

    חנן תודה על התשובה העיניינית,
    אתה צודק באמת הגעתי דרך גוגל ולא ראיתי את היתר.
    רציתי שאלה נוספת אם אפשר בבקשה:
    קיט הכי זול בארץ עולה קרוב ל 4000 ש”ח, לעומת זאת בארה”ב ניתן לרכוש קיטים מכל מיני סוגים בסדר גודל של 450 עד 650 דולר כולל סוללת ליתיום מתאימה. זה כמובן אם אתה מביא בעצמך כי אחרת עלות המשלוח יקרה מאוד.
    אני יודע שכרגע יש הגבלה למנוע עד 250W ומהירות עד 25 קמ”ש.
    השאלה שלי אם יש מכס בכניסה לארץ וכמה וגם האם דורשים בדיקות טכניות כמו התאמה לתקן ואיזה.
    וגם האם אפשר להביא במטוס סוללת ליתיום כזו ?
    אודה לך מאוד אם תוכל להשיב לי.
    בברכה
    חיים בוצר

  13. חנן says:

    יש מכס ומוודאים שהאופניים החשמליים הם עם תקן אירופאי.
    סוללות ליתיום מעל גודל מסוים (לא יודע איזה, אני מניח שתלוי בחברת התעופה) אסור להטיס במטוסים לדעתי – אבל תברר עם חברות התעופה.

  14. דני, חיפה says:

    חנן שלם,
    איזה אתר נהדר! כל הכבוד, נכון להיום אתה היחיד בארץ שעושה סקירות (מצוינות) לאופניים חשמליים. מסתבר שאין כבר עיתונים (רכב) טובים בישראל…

    לפני שבועיים מכרתי את הרכב, (העלויות הכניעו אותי…) והתחלתי להתעניין באופניים חשמליים. קשה למצוא חנויות בחיפה (יש בקריות) ורוב החיפוש הוא בחנויות בתא… אני גר בהדר ולומד בטכניון, והרכיבה הקלסית בדיווש בלבד מהנה אך קצת מייאשת לאורך זמן…

    מבקש את דעתך בשני נושאים:
    1. האם קיים מנוע חשמלי של 250ואט שיוכל לספק אותי באופן טוב, לא מחפש מהירות גבוה, אלא את היכולת לא לגמור עליה עם לשון בחוץ…
    2. ניסיתי לרכב בתא על אופניים ultra motor a2b hybrid 26 – וואוו!! איזה תענוג של רכיבה.
    אתה יכול להסביר למה הם כאלה טובות, ושונות מהשאר? האם הם לדעתך יתאימו לחיפה (250 ואט כאמור) והאם קיימת מערכת הנעה דומה אך זולה יותר (הם מוצעים ב- 9000שח, אחרי הנחה)

    המון תודה מראש

  15. שמשון מרכז says:

    איפה ראית A2B ב9000 ש”ח?

  16. דני says:

    אקופאן בתל אביב מוכרים את A2B 26, המחיר הרשמי הוא 11000שח, אבל אפשר ללחוץ עליהם להשיג הנחה גדולה, הם בשלב של “החדרת” האופניים לשוק ולכן נותנים מחירים אטרקטיבים (כך לדברייהם)
    אחרי כמה שבעות עם האופניים (בחיפה בעיקר) אני ממלץ בחום לרכוש כאלה, גם עבור המחיר הרשמי הגבוהה. הרכיבה איתם זה תענוג, רק שחבל שיש על המנוע הגבלת המהירות (28קמש) וכמובן שהיה נחמד לקבל גם עוד כוח:)

  17. נתי says:

    חנן,
    תודה על הסקירה המקיפה.
    אני לא מצליח למצוא קיטים של מנוע ציר מרכזי.
    ראיתי קישורים ליצרנים בחו”ל אבל לא בארץ.
    מי עוסק בתחום ?
    תודה.
    נתי

  18. חנן says:

    חייב לומר שאני לא מעודכן בכל השחקנים החדשים בשוק. אני נוסע עם קיט צירי של freedomebikes, היו כמה תקלות, אך השרות טוב ואני מרוצה

Leave a Reply

Your email address will not be published.