טיול אקולוגי – או אולי תיור אקולוגי? בכל מקרה הכוונה היא לeco-tourism .
אני מעדכן את הדף הזה בפרו, היכן שאני מבלה בחווית האקוטוריזם השניה שלי, הפעם יחד עם אשתי. אז מה זה? זה טיול, שחלק ממנו מוקדש לשמירה על טבע בסכנה איפשהוא בעולם, בדרך כלל בדרך שמחברת בין אקולוגיה לסוציולוגיה. זה הרבה פחות פלצני ממה שזה נשמע – ולדעתי מלהיב ומוסיף חוויה נהדרת לכל טיול. זה לא חייב להיות מרכז הטיול – אם כי אצלי זה היה בפעם הראשונה (שני התמונות השמאליות למעלה) וגם בפעם הזו (שני התמונות הימניות) – זה יכול לבוא בין טרקים, בתחילתם או בסופם. הפעם עשינו טיול של חודש באמצע ההתנדבות שלנו.
רוב הארגונים שמוכרים כזו אפשרות, דורשים מינימום של חודש או יותר, כדי שהמתנדב (את/אתה) יוכל ללמוד את המטלות אותם הוא מבצע ובאמת להיות לעזר. למרות שחשוב להבין שבחלק גדול מאתרי האקוטוריזם עיקר התרומה שלנו היא ב-50-500 דולר לחודש שאנו משלמים על מנת להתנדב במקום. כן – דורשים כסף בשביל להתנדב – נשמע אבסורד? אולי לא אם לוקחים בחשבון את הוצאות המקום על המתנדב. זה לא יקר בהשוואה להוצאות המחייה הרגילים של מטייל.
הניסיון שלי-
- נטיעת עצים לשם שיקום יער גשם באקוודור בשמורת Bilsa – ארגון Jatun Sacha , עץ גדול בשפת הילידים. התמונה הכי שמאלית למעלה.
- התנדבות במרכז רפואי באזור ספר באפריקה או דרום אמריקה – Foundation Human Nature (תמונה שניה משמאל).
- בניית טורבינות רוח לייצור חשמל עבור קהילות עניות בפרו – WindAid (שני התמונות הימניות). עוד אפשרויות כאלה אפשר למצוא פה.
- התנדבות והשתתפות במחקר בשמורת קופים בפרו – neoprimate . זה פרויקט של נגה שני ובעלה, שעוד לא הייתי בו (אך זה הנקודה הבאה שלנו!) ואליו הגעתי דרך כתבה בעיתון הארץ שאמי שלחה אלי לפני כמה חודשים.הנה עוד שני כתבות – ב-ynet, ובמסע אחר. מתוך קריאה באתר של הארגון שנוגה הקימה, אני רואה שחלק מתוכנית ההתנדבות כוללת ביקור במפל הענק Gocta, ובאתר הארכיאולוגי המרשים Kuelp (שאחרי שביקרתי גם במצו פיצו, אני יכול לומר שהוא יותר הרשים אותי). נשמע כמו תכנית אדירה!
המגוון אדיר, וכמו ששמעתי את דן דן משהו מאוניברסיטת ת”א מספר בהרצאה שעשה בפסטיבל בראשית ב-2003 – ecotourism זה אחד הדרכים הבודדות שיש למפעילי שמורות הטבע שעוד קיימות בעולם לשמור על הכנסה שתאפשר להם לקיים את אותם נפלאות גם לדורות הבאים. כלומר אקוטוריזם יכול להיות פשוט לבלות באכסניה/מלון שחלק מהכנסותיהם, או כל הפעלתם, מוקדשת להפיכת אזור לשמורת טבע במקום ניצול המשאבים באופן הרסני. יש כמובן עוד אפשרויות – כמו לסלול כביש גישה ולחפש נפט. אולי יהיה, אולי לא. יער גשם בטח לא יהיה שם אח”כ.
אז לכו לטייל – להנות – ולתרום – לכו לעשות eco-tourism!!
היי אהבתי את הנושא של התנועה הירוקה ואנשים שעושים אשמח להסב את תשומת ליבך
אל האתר של go eco срфкел
אשמח לקבל תגות מה דעתם של אנשים על הארגון האתר ולקבל מידע מאנשים שטיילו דרכם בעולם או הגיעו להתנדב בארץ בעקבות ארגון זה ובכלל סיפוררים אישיים על העיניין
אם ידוע לכם על בלוגים שמדברים בנושא של אקולוגיה טיול והתנדבות וגם גואקו אשמח לקבל תגובות
הי שנון, אני רואה שאת מ-goeco – אז אולי תכתבי פה קצת ביותר בפרוט עליכם? אני לא מכיר אתכם, אך לפי האתר שלכם בו הבטתי הרגע, הפעילות שלכם נראת מבורכת. אני לא מכיר אתרים נוספים, מלבד gringo שבו בין השאר יש גם חוויות של כל מיני מתנדבים ישראלים בדרום אמריקה.
היי חנן!
האם היית כבר בשמורת הקופים?
האם יצא לך לשמוע סיפורים מעניינים על אנשים שהשתתפו בGOECO?
לא הייתי בשמורת הקופים, לעומת זאת התכתבתי ודיברתי עם נגה שני ושמעתי עליה דברים טובים גם מיעל כהן פארן שמכירה אותה ממגמה ירוקה (אם אני זוכר נכון). לגבי GOECO – לא קיבלתי שום תגובה או מידע עליהם.