טיול אופניים חשמלי – סולרי

טיול האופניים שלי ושל יערה החל ב-16.9.07 ונמשך 15 יום, במהלכם הגענו מאילת עד הכנרת וחזרה לת”א, רוכבים כ-750 ק”מ סכ”ה. הטיול כלל 2 זוגות אופניים – כיאה לזוג אנשים. היחוד של הטיול, הוא שלכל זוג אופניים הותקן מנוע חשמלי ששימש בעליות וסתם כשלא בא לפדל, ועל מנת להטעין את המצברים המזינים את המנוע, אני סחבתי מאחורי עגלה נגררת ועליה פאנל שמש (PV) של 120 וואט שהטעינה את המצברים (אותי באופן רציף, ואת האופניים של יערה בעצירות – בשמש או בלילה, בהתאם לכמות האנרגיה שנשארה במצבריי).

אנחנו לא הראשונים שעשו את זה, David Clay כבר חצה את כל ארה”ב ב-2000 עם נגרר עם הספק דומה לשלנו.

היום, כפי שמופיע בצד הימני של תמונת הכותרת, העגלה משמשת להגברה סולארית כחלק מאוסף המערכות של סולאריקה – הגברות סולאריות – בה אני שותף.

הנה קישורים לפוסטים שכתבנו במהלך ואחרי הטיול –

הקדמה

שבוע ראשון

שבוע שני

שבוע אחרון

למה טיילנו ככה? קודם כל זה היה כיף, ובשבילי מאתגר (לבנות את הנגרר).
בד בבד,אני חושב שזו דרך מגניבה להעלות מודעות לאנרגיה סולארית. עכשיו, לאחר הטיול, הנגרר ישמש להדרכות בנושא אנרגיה סולארית ותחבורה נקייה, וזמין למי שיחפוץ (אני לא עושה הרבה טיולים סולריים ביום יום…).

עוד הערה לגבי תחבורה סולרית ישירה –
לסוע באופן רציף ע”י מנוע המופעל ישירות ע”י תאי שמש אינו ראלי, לפחות לא בקצב אליו הורגלנו . התוצאה של ניסיון כזה, עם תאי השמש המיוצרים כיום (מבחינת נצילות) היא www.SolarVehicles.org או לחלופין

מתוך http://www.wsc.org.au.

כלומר רכב הנע במהירויות של 30-40 קמ”ש עם יכולת נשיאה מוגבלת, או רכב המגיע עד 100 קמ”ש עם יכולת נשיאה אפסית (וגם רצוי לשקול 55 קילו ומטה). הסיבה לכך היא קרינת השמש – ~1000 וואט למטר מרובע. צפיפות האנרגיה היא נמוכה, וכשלוקחים שטח של רכב היכול לנוע היום על הכביש מקבלים הספק קטן – כלומר יכולת לסובב מנוע קטן, ולהגיע למהירות, נו, קטנה. הנצילות של התאים הזמינים, כלומר תאי שמש במחיר “סביר”, היא בין 15-22% (לערך) . כלומר אם עוד 20 שנה יהיו תאים של 60% נצילות במחיר “סביר” , נוכל לסוע מהר יותר – אך יש לזכור שגרר (התנגדות האוויר לתנועת המכונית דרכו) יחסי למהירות בריבוע, ולכן פי 3 אנרגיה משמעו פי 1.73~ מהירות בלבד.

לעומת זאת, רכבים חשמליים, המוטענים משקע חשמלי שניזון מפאנלים סולריים או כל אנרגיה מתחדשת ונקייה אחרת – זה אמיתי, אפשרי – ומתבקש.

הנה וידאו של תכנון של נגרר סולרי. מדהים כמה נגיש היום סרטוט בתלת מימד – זה נעשה עם sketchup של google .

7 Responses to טיול אופניים חשמלי – סולרי

  1. Pingback: חנן נסע ירוק » הגברה נגררת על אופניים

  2. פוסט ממש מעניין, אני לא אומר סתם.
    אבל רציתי לדעת – כמובן שפרקטי זה לא, אין פיתוחים רלוונטים בתחום שמאפשרים להשתמש באופניים סולריות (עדיף מחשמליות כמובן) בצורה יותר משתלמת?
    אולי להציב תחנות סולריות בשבילי טיולי אופניים ואנשים יוכלו לטעון? זה רעיון מוזר?

    תודה!

  3. חנן says:

    שמע – הצבה של תחנות סולאריות לטעינה של אופניים חשמליים היא לא רעיון מוזר – היא רעיון נהדר! וכבר משהו התחיל איתו http://www.inhabitat.com/2010/03/16/sanyo-installs-solar-parking-lots-in-japan-for-electric-hybrid-bicycles/

  4. איתי says:

    חנן תן בבקשה מספר טלפון אני מאד רוצה לדבר איתך או התקשר 0504207361

  5. יערה says:

    נראה נהדר!
    בן זוגי ואני מתכננים טיול אופניים בחו”ל. מה אתה יודע לגבי פאנלים סולריים להטענת ציוד חשמלי?
    וגם השתעשענו ברעיון של טורבינת רוח ניידת – האם לדעתך זה ישומי?

  6. חנן says:

    טורבינת רוח קטנה – לא מכיר מוצר כזה לטיולים שנראה כמו שהוא שווה את הכסף. פאנלים פוטוולטאים – טיילתי בעצמי עם כאלה. מה אתם רוצים להטעין? תחשבו את הכמות אנרגיה חשמלית שאתם צריכים ביום, תוסיפו מקדם בטחון, ותקנו פאנל מתאים לפי זה, ואולי אף בטריה ספייר.

Leave a Reply

Your email address will not be published.