למה אופניים חשמליים?
כי אני מאמין שזה פתרון מצוין לתחבורה נקייה בעיר ובסביבה הקרובה לה. ואני רואה, שלמרות המצב המזופת של תרבות הנהיגה בארץ, ולמרות חוסר במערכת שבילי אופניים בת”א ושאר הערים בארץ, יש הרבה רוכבי אופניים. המון אפילו לדעתי, בהתחשב בנסיבות.
אופניים חשמליים יגדילו את הכמות הזאת, ויקטינו את כמות המכוניות הפרטיות הבודדות – אלה שכוללות אדם אחד בלבד, ויקטינו את הפיקוק בכבישים של ת”א.
הדף הזה נכתב ב-2005 ועודכן מאז, ואני שמח לומר שצרכי החקיקה שהיו לנו נענו ב-2009, באופן חלקי לטעמי, אך עדיין נוצר יש מאין ואופניים חשמליים הם חוקיים היום, וזאת תודות לעבודה מאומצת של אנשים רבים, ביניהם דודי מזרחי, אביחי שלום, אורי ספקטור ואולי גם דפי האינטרנט שלי.
ההמשך – דף האינטרנט המקורי (ושלל התוספות, עד סוף 2009 לערך)
אופניים חשמליים – צרכי החקיקה בישראל
מצורף מידע, שאני משתדל לעדכן תדירות, על חנויות האופניים החשמליים בישראל. אין פה בשורה של ממש, אך מי שרוצה ומבין את המשמעות והיתרון באופניים חשמליים, יכול לקנות בארץ, או להביא בעצמו מחו”ל כפי שאני עשיתי.
תמצית יבואנים בישראל ובעולם של קיטים להסבת אופניים (הרים, מתקפלים …) לאופניים חשמליים שיצא לי להכיר:
2500 – 3500 ש”ח
חבר קנה ממנו קיט, היה מרוצה. עשיתי סיבוב על אופני 26″ עם קיט שלו בתל אביב, והם נסעו באופן חלק ושקט, אם כי קצת חלש (300 וואט peak אם אני לא טועה). לא מצאתי משהו זול יותר בארץ, נראה אדם אמין והקיט, שמבוסס על מנוע צירי 24 וולט ומצבר עופרת חומצה זהה לקיטים הסיניים שהבאתי בעצמי.
scooterCenter
פעם אחרונה ששוחחתי איתו, כשחיפשתי מטען לאופניים שלי, היה נדמה לי שהוא מנסה לשבור את חוק שימור אנרגיה, וליצור אופניים המטעינות את עצמן תוך כדי נסיעה. בהצלחה.
בכל מקרה, לא רכשתי ממנו לעולם קיט, אם כי נסעתי על אופני הרים עם bikit – זו ערכת הסבה הכוללת שני מנועים המעבירים את הכח לגלגל דרך חיכוך עם הצמיג, כמו דינמו של פעם. זהו קיט זול (2000 ש”ח כזכור לי – אך זה היה מזמן) שעושה מעט רעש, אך נוסע היטב. הכרתי בחור שהיה עולה מהטכניון לדניה יום יום עם קיט כזה. בנוסף, אני חושב שהם מחזיקים קיט עם מנוע צירי (hub motor) בכ-5500 ש”ח, אך לא יצא לי לבדוק אותו – המחיר הרתיע אותי.
הכי וותיק ומנוסה ברשימה, אליו הלכתי בפעם הראשונה שהתעניינתי בנושא (ב-2005), נראה מבין, ויש לו סדנא מכובדת לתיקון. המחיר גבוה – כ-5500 ש”ח (או 5900) והקיט טיפוסי – מנוע צירי ומצבר עופרת חומצה. לא נסעתי עליהם אף פעם, בזמנו ניסיתי לקבל ממנו פרטים מסודרים על הקיט – טווח, הספק מוערך של מנוע, מהירות מירבית, אך הוא סירב ואמר “תגהץ ותוכל לבדוק בעצמך”.
הגולה –
עלות : כ-450$ . אני רכשתי מהם קיט המכונה BL36 . פרטים בהמשך הדף. לאחרונה נשרף לי הבקר שלו (לאחר 3 שנות שימוש) , אך מכיוון שלאחרונה הכרחתי אותו לסחוב 70 קילו נוספים בדמות עגלה עם פאנל סולרי, במיטב עליות הארץ – אני לא ממש מתפלא (ומודה שזה לא קרה תוך כדי הטיול!)
golden motors
עלות: כ-300$. אחד הזולים בשוק, הנתונים נראו זהים לאחרים – אז הלכתי על זה. על הקיט נוסעת חברה, שאומרת שהבקר מתחיל לגמגם אחרי כ-9 ק”מ. עד אז – הקיט נוסע חלק. לא יצא לי לבדוק את זה – על מחיר זול משלמים! (איך אמרו – חינוך זול עולה ביוקר??)
bionx –
אין מה לומר. זה קיט מדהים. יקר להחריד, אך מדהים. מה מדהים בו? היכולת שלו להכניס מומנט סיבוב ביחס לכמות הכח שהרוכב מפעיל לא תסולא מפז. זו מערכת pedal assist אמיתית, ולכן הטווחים שניתן להגיע אליהם עם המערכת הנ”ל, תוך כדי שמירה על מספיק מצבר כדי לעזור בכח מלא של המנוע כשצריך, גדולים משמעותית (תלוי ברמת העזרה שהרוכב דורש מהמנוע כמובן). משקל המנוע חצי לערך מהמנועים הסיניים (3 לעומת 6) והמצהר, ni-mh קל בהרבה גם כן (עוד 400$ וזה היה Li-ion, שזה בכלל קליל). פרטים באתר.
מה המצב הסטטוטורי בארץ של אופניים חשמליות? הנה –
מר חנן לוי שלום רב,
במענה לפנייתך בדוא”ל מיום 10/11/07, להלן נשיבך:
משרד התחבורה אינו מתיר יבוא ושימוש באופניים עם מנוע עזר.
קורקינט חשמלי
עפ”י תקנה 1 לתקנות התעבורה, קורקינט עם מנוע חשמלי הינו “רכב מנועי” החייב ברישיון רכב ורישיון נהיגה. ועדה בינמשרדית שבחנה את הנושא קבעה קריטריונים אשר יאפשרו להחריג כלים בעלי מאפיינים ספציפיים מהגדרת “רכב מנועי”.
על פי נוהלי משרד התחבורה, ניתן לייבא לארץ רק קורקינט ממונע חשמלי העונה על כל 3 התנאים הבאים:
§ משקל מקסימלי אינו עולה על 12 קילוגרם (כולל מנוע ומצבר)
§ מהירות מקסימאלית 12 קמ”ש לכל היותר
§ הספק מנוע שאינו עולה על 100 ואט
יבוא קורקינט בעל מאפיינים כאמור, כפוף לאישור מעבדה מוסמכת לרכב (מכון התקנים הישראלי או מוסד הטכניון) ולא מצריך קבלת רישיון יבוא.
קורקינטים ממונעים חשמליים שאינם עונים על קריטריונים אלה ובכללם כל סוגי הקורקינטים המונעים בבנזין אסורים ביבוא.
לאחרונה, התיר משרד התחבורה ליבואן מורשה יבוא סדיר של קטנועים חשמליים עפ”י הדרישות המפורטות ב- Israel Ministry of transport & road safety
אנו מודים לך על פנייתך.
איילת פסטר – אגף הרכב
מעט פירוט:
בקיץ 2005 החלטתי להביא קיט להסבת אופני הרים סטנדרטיות (“26) לאופניים חשמליות ליערה, חברתי אז ואשתי בהווה. עכשיו יערה נוסעת איתי – ויכולה אפילו לעקוף אותי אחרי כמה קילומטרים כשאני כבר חלש מדי להגיע ל-30 קמ”ש.
קיטים להסבת אופניים לאופניים חשמליות אינן דבר חדש בעולם, וגם לא בארץ.
חברת אפיקים ייצרה קיט כזה, המכונה bikit, והיום scooterCenter ברח’ כורזין 5 בגבעתיים מוכר אותו ב-2000 ש”ח. הקיט משתמש ב-2 מנועי 150 watt שלוחצים על הגלגל הקדמי ומעבירים את המומנט ע”י חיכוך, מה שמביא לטיפה רעש בשלב ההאצה, ולחוסר תפיסה בגשם (החלקה) , אבל חוץ מזה עובד נהדר. הכרתי סטודנט בטכניון שנסע מהטכניון לדירתו שבמעלה ההר עם אופני ספורט ועליהם קיט כזה, אז כנראה שהענין עובד לא רע.
בנוסף מוכרים ב-scooterCenter גם אופניי הרים עם מנוע חשמלי צירי, כלומר מנוע שכבר יושב על ציר הגלגל (או שאולי אצלהם הוא עם שרשרת – בכל מקרה, לא הנעה המבוססת על חיכוך בין המנוע לגלגל) , בכ-4900 ש”ח.
כשהבאתי את הקיט שלי, בכ-2400 ש”ח, הכרתי רק את האופניים החשמליות של פרידמן, מרח’ שוקן 12 בת”א, שנמכרות בכ-5500 ש”ח.
לאחרונה נכנס שחקן נוסף לשוק, e-bike.co.il , שמוכר קיט דומה לקיט שברשותי, כלומר בעל מנוע צירי, בכמה גרסאות ומותקן על אופניים מתקפלות עם כלכלי 20″ או אופני הרים עם גלגלי 26″ .
המחירים שלו הרבה יותר טובים מפרידמן או scootercenter , בין 2500-3500 ש”ח , ואף חבר קנה ממנו זוג ומדווח שהם עובדים יפה – אם כי מעט חלשים (הוא נוסע ברחובות, מישורי למדיי אך ישנם מספר עליות, במקרה שלו אחת שעליה הוא גר והיא די חריפה).
בטיול האופניים החשמלי שעשיתי לאחרונה, השתמשתי בתור זוג האופניים השני בקיט bionx, שקניתי בחו”ל. פשוט אין מה להשוות לקיט הפשוט (BL36). מבחינת כח, אין הבדל משמעותי (ה-BL36 נותן 400 וואט לעומת bionx 350). ההבדלים העיקריים הם:
משקל – הן המנוע (4 לעומת 7.5 ק”ג) והן המצברים (4 לעומת 8 ק”ג), כשמדובר בקיבולת כמעט זהה (8 Ah לעומת 8.5 Ah)
מיקום מנוע – ב-bionx המנוע מוקם מאחור וב-BL36 הוא ממוקם מקדימה. אין מה לומר, וזה הרי ידוע, בכלי רכב דו גלגלי המנוע צריך להיות ממוקם מאחור. ההגוי מרגיש כמו אופניים רגילות ולא כמו אופניים ששוחות בשלולית.
אין שום זמזומים. מנוע חשמלי הוא דבר שקט. הן ה-BL36 והן ה-bionx שקטים מאד. אך ה- bionx לא מזמזם בשום נקודה בעוד ישנה נקודה, בערך ב-25 קמ”ש שהמנוע של ה-BL36 מזמזם באופן מורגש.
התוספת של הצג מקדימה, והאפשרות לעבוד במצב בו הרוכב מדווש ללא לחיצה על המצערת, והמנוע נכנס אוטומאטית לפעולה היא תוספת חשובה, שמשנה לחלוטין את הגישה לאופניים. אלא אופניים electric pedal assist אמיתיות במצב הזה. במשך רוב הטיול יערה רכבה במצב בזה, על המצב הכי נמוכה (ישנם 4 מצבים – 1 : 4 , כשבכל מצב במנוע תורם תוספת אחרת לכמות הכח שהרוכב מכניס דרך הפדלים, בין 37.5% עד 300% בהתאמה) תוך כדי דיווש בלבד וללא לחיצה על המצערת. מהניסיון שלי, קשה לתאם הין המצערת למנוע במצב אחר מ-full throttle , לפחות בקיט שלי, ואילו האופציה בה המנוע נכנס אוטומאטי פותרת זאת באופן כמעט מושלם (חוג הבקרה לא מושלם, כך שהתוספת עובדת הכי טוב כשמפדלים בקצב אחיד, ופחות טוב כשמשנים קצב וכוח באופן קבוע)
לקיט יש אפשרות לבצע regenerative breaking ,כלומר להשתמש במנוע כבגנראטור. לזה יתרון גבוה בעצירות, זהו מעצור נוסף שלא שוחק את רפידות הבלמים. החזרת האנרגיה היא די שולית, אל תצפו לעלות ולרדת הר עם אותו מצב מצבר. מה שכן, הקיט מאפשר גם 4 מצבים של regenerative breaking, המתאימים לירידות בשיפועים שונים, כך שניתן ממש לשלוט במהירות בירידה בלי יד לחוצה באופן מתמיד על הבלם. ברגע שלוחצים על אחד הבלמים (תלוי לאן מחברין את החיישן) המנוע עובר מייד למצב גנרטור מקסימאלי.המשך העמוד מורכב מהעמוד הראשון שכתבתי על אופניים חשמליים, בבלוג מופיע קטע נוסף שנכתב אח”כ.
קישורים ישראליים נוספים (2005) – מצאתי ברשת את scooterz , שבתחום הרכב הדו גלגלי מוכרת רק סקוטרים חשמליים ללא פדלים, ובאופן דומה גם ” יעל שירות התקר בע”מ “ בנהריה.
על הדגם בו אני משתמש – והערה חשובה : אני לא מייבא או מוכר! האתר פשוט בא לחלוק את הניסיון הפרטי שלי בנושא.
מסמך pdf מענין – אופניים � כלי משלים לתחבורה ציבורית – במרכז העירוני של ישראליה
- אופניים חשמליות – למה זה טוב?
- אופניים חשמליות – איך זה עוד יותר טוב?
- אופניים חשמליות – למי זה טוב?
- אז איך משיגים?
- תקנות אופניים חשמליות בעולם
אופניים חשמליות – למה זה טוב?
פחות זיהום.
- זה לא ממש פשוט, כי טיב הזיהום ממכונית פרטית (בנזין,דיזל או – הכי “נקי” – גז טבעי או גפ”מ קצת מאחוריו) שונה מטיב הזיהום מתחנת הכח (מזוט,פחם או – הכי נקי בארץ הקודש היום – גז טבעי). תשאלו את ד”ר ג’ימי קריקון מהמועצה לבריאות הציבור שמפרסם מחקר מקיף על טיב הזיהום בחיפה-ת”א-ירושליים ומקור ההבדלים.
- אז בואו נתמקד – אם אנו מדברים על תל אביב, ועל אדם ממוצע שנוסע במכונית פרטית, אז עוד כמה חודשים כשצינור הגז יביא לנו גז טבעי לרידינג, זו תהיה שאלה של גז טבעי לחשמל של האופניים החשמליות מול בנזין או דיזל לרכב הפרטי.
- אבל כאן יש לי קלף מנצח – וזה היעילות!
האופניים האלה, והם לא הכי יעילות בשוק היום, עושות 0.0084 קוט”ש לק”מ (זה עפ”י פריקה מלאה של המצבר – גם כן הנחה מוגזמת, כי למעשה הוא נפרק עד 10%-20%). נאמר (וזו הגזמה קלה לרעה) שנצילות הייצור היא 20%, במחז”מ עם גז נהייה קרובים יותר ל-50%, יש פה עלות של 0.05 קוט”ש לק”מ (תמירו לשווה ערך נפט, אני רגיל לקוט”ש).
ניקח רכב פרטי נציל – נאמר 15 ק”מ לליטר בנזין ,תכולת האנרגיה היא 32 MJ לליטר (דיזל זה 36.4) שהם 8.9 קוט”ש . נכפיל בנצילות הרכב, נקבל 0.6 קוט”ש לק”מ.
- כלומר – אפילו בהנחות הגרועות האלה, קיבלנו חסכון בשריפת דלק של 1:12 !!
- אין ספק שאופי הזיהום שונה – אבל ההקטנה ברורה.
- כמובן שלא ציינתי יתרונות נלווים של רכב דו גלגלי על 4 גלגלי בעיר – שזה הפקקים והחנייה.
- הבטיחו לנו 100 ק”מ שבילים לכבוד 100 שנה לת”א, וזה גם ישפר את הבטחון בנסיעה עירונית באופניים. שהיא חוויה שצריך להתרגל אליה היום בת”א – אבל אישית, אני הרבה יותר מתבאס לעמוד בפקק באוטו הכי ממוזג עם המוזיקה הכי טובה שיש.פרטים טכניים על האופניים – 2400 ש”ח כולל יבוא אך לא כולל מיסים ובנוסף אופני הרים סטנדרטיות (יד שניה או הצעקה האחרונה).
דף ה”פרסום” של האופניים כפי שהופיעו בוועידת האנרגיה השנתית של אקואנרג’י, בכפר המכביה 2006
אופניים חשמליות – איך זה עוד יותר טוב?
זה פשוט – אם תייצר את החשמל סולארית.
שעות שמש מלאות ביום בישראל – 4 בחורף 6 בקיץ. נלך על 5 (חורף זה לא העונה לאופניים לרובנו בכל זאת).
נניח נסיעה מלאה ביום – כלומר פריקה של עד 20% מהמצבר.
המצבר מכיל 36*8.5 = 306 וואט שעה. נצילות ההטענה היא כ-70% כלומר אנו צריכים 0.35 קוט”ש חשמלי סולארי ביום.
לפי 5 שעות השמש המלאות שלנו, אנו צריכים פנאל של 70 וואט.
ניקח 2 תאים 40 וואט של kyocerra המיובאים ע”י www.solarpower.co.il – נניח 35 ש”ח לוואט (עלות נורמלית היום) כולל הממיר הסינכרוני לרשת החשמל (מונה דו כיווני – מי שלא מכיר, שיצלצל עו היום לחברת החשמל!) .
כלומר 2800 ש”ח + עלויות התקנה על הבית (או קצת עבודת כפיים) ומצבנו אפילו יותר בר קיימא.
אופניים חשמליות – למי זה טוב?
את/ה עובד/ת פחות מ-20 ק”מ ממקום העבודה שלך?
את/ה מגיע לעבודה על אופניים רגילות? אם כן – זו הדרך , עבר/י לדף אחר.
את/ה מגיע לעבודה ברכב פרטי? אתה אחראי לזיהום האוויר ההורג מאות בשנה באזור תל אביב.
הפריע לך השורה הקודמת? אם לא, אני אשמח ללמוד איך לסובב את הגב ולהעביר ערוץ כמוך, אך אם כן- ואין לך מקלחות בעבודה כדי להוריד את זיעת האופניים (שהיא דוקא דבר נהדר לדעתי, אבל רוב העולם חולק עלי בענין זה) אז את/ה מתאימים לפרופיל.
אז איך משיגים?
בארץ-
פרידמן – 5500 ש”ח, לא סיפק נתונים מדויקים על הדגם מעבר למה שמופיע באתר, לעומת זאת נשמע מבין, עוסק בתחום כמעט 10 שנים ויודע איך לטפל בתקלות עתידיות (החלפת פחמים וכדומה).
scooterCenter
– 4900 ש”ח לקיט עם מנוע צירי, או 2000 לקיט bikit עם מנוע עם העברת כח ע”י חיכוך. טווח ומהירות מירבית דומים לכלי שלי שמתואר בדף הזה, המנועים עם הספק מעט קטן יותר.
קנייה בחו”ל וייבוא אישי –
צור איתי קשר ,כנס לרשת, לאתר A2B האנגלי, או פשוט google it
תקנות אופניים חשמליות בעולם :
תרגום חלקי מ- http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_bicycle_laws
קנדה: הגבלת הספק מנוע ל500 ואט. מהירות האופניים לא תעלה על 32 קמ”ש
תקנות אלו חוקקו באפריל 2001
ארה”ב: הגבלת הספק מנוע ל750 ואט. מהירות האופניים לא תעלה על 32 קמ”ש (1998)
בריטניה: 250 וואט, 25 קמ”ש
יפן: יש חלוקה לקטגוריות מהירות: 1- עד 15 קמ”ש. 2- מ15 ועד 24 קמ”ש
קישורים
טוסטוס חשמלי
פרידמן
scooterCenter
scooterz
יעל שירות התקר בע”מ
קיט של מנוע עזר על בסיס חיכוך
קלנועית רחובות
תמונות
האופניים – דגם בסיסי של 600 ש”ח (שהוחלף לו המזלג למזלג ללא משכך, בתוספת של 80 ש”ח)
המנוע – מגיע מורכב על הגלגל – רק להוסיף צמיג
בקר (האלקטרוניקה שמתווכת בין המצבר + המצערת למנוע החשמלי)
מצערת – ואינדיקציה על מצבר שעומד להיגמר
מצבר – מארז בד המכיל 3 מצברי עופרת חומצה פריקה עמוקה המחווטים בטור ל-36 וולט, 8.5 אמפר-שעה
מטען
Pingback: Islands » Blog Archive » Food poisioning
Lightweight electric bike kit in Israel
http://www.freedomebikes.com
i did not understand one simple thing.
what is the law in israel? what is the maximum speed that allowed to drive on electric bicycle?
now i am in china and i want to bring a pear. i dont know i its ligle or not…
כיום המהירות המירבית המותרת היא 25 קמ”ש.
אבל נדמה שהצלחנו להגיע אל המחוקק ולהבהיר לו שזה, יחד עם ההגבלה על מנוע של 250 וואט הספק מירבי, וחובת הדיווש (כלומר איסור על מצערת) הם חיובים מיותרים, ואני מניח שזה ישתנה בשנה הקרובה.
שלום שמעתי שאפשר לשנות את ההגבלה של האופניים 36v כך שבמקום 30 קמ”ש הם יגיעו ל50 קמ”ש מישהו יודע איפה אפשר לעשות את זה אם בכלל?אני מהצפון.
לשנות את ההגבלה – זה להחליף בקר, או להגדיל את המתח של הסוללה (ושוב – להתאים לזה בקר). אבל לא בטוח שהמנוע שלך יאהב את זה. ואני לא ממליץ על זה.
שלום חנן, הייתי שמח לדעת האם יש התקדמות במחינת התקינה בארץ, כיון שלירושלים מנוע 250 כבה לי מספר פעמים בעליה.
תודה משה
תכתוב למשרד התחבורה. תכתוב למשרד התקנים. אני מסכים לגמרי. אני עכשיו אחרי החלפת מנוע (באחריות) של freedomebikes בגלל העליות של חיפה. עוד לא הספקתי לעדכן בבלוג.
אה – ואין שום חדש לידיעתי. לא מאוד מפתיע לצערי.
חנן שלום,
אני רוצה לעשות הסבה חשמלית לאופניים שלי
אבל אני לא מסתפק במנוע 250W לכן רוצה לקנות מ-EBAY מנוע 350W או 500W עם סוללה של 48V
האם יעשו לי בעיות במכס (החרמה) או שיש איזה טריק ולהציר שזה לא בשביל אופניים אלא בשביל משהו אחר (צנטריפוגה, מכונת כביסה, מכסחת דשה) או משהו אחר.
אני אודה לך אם תוכל לענות לי
תודה מראש
שלום חנן אני מעוניין לרכוש אופניים חשמליות עדיף מתקפלות..מרחק נסיעה שלי זה ר”ג ליהוד בערך 20 ק”מ לכל כיוון. איזה אופניים כדאי לי איזה חברה אם אתה מכיר.{וחשוב שתהיה מהירה } תודה מראש אבי.!!
שלום חנן. אני צריך להתייעץ אתך בנושה של קנייה BionX. איך אפשר להשיג אותך. תודה מראש.
שלום חנן
מצאתי ברשת את הקיט הזה .
http://www.ebay.com:80/itm/1000W-48V-ELECTRIC-BICYCLE-MOTOR-KIT-20AH-LIFEPO4-/130380741708?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item1e5b4c3c4c
מה דעתך ? האם ניתן להכניסו לארץ ?
תודה.
חברים יקרים !!!
אתם מוזמנים להיתרשם ולהגיב
אופנוע חשמלי עבודת יד על שילדה של אופני “הארלי”
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3178948315944.2158052.1332737393&type=1&l=08293fded8
עדיף אופניים הם יותר ירוקים שומרים על הסביבה ונוחים במחיר שלהם.
בפרוש עדיף אופניים.
אבל אופניים חשמליים הרבה יותר קרובים לאופניים מבחינה סביבתית וכספית מאשר פתרונות רכב פרטי או אופנוע.
בנוסף, אנשים יסעו באופניים חשמליים מרחקים שהם לא יסעו באופניים, ולכן לומר שעדיף אופניים לא תופס לקהל רב, שעבורו אופניים חשמליים הם פתרון ייחודי.
חנן,
קראתי באתר ועשיתי מחקר מקיף ומאוד מעוניין במערכת של BionX. האם ידוע לך אם ואילו מיסים עלולים לחול על יבוא של מערכת שכזו (ה-PL 350 לדוגמא שעלותה בחו”ל 1700$)? האם ידוע לך על מישהו שניתן אולי להזמין דרכו?
תודה רבה
אסף
לא, לא ידוע לי.
חנן.
Dear everyone! Im seeling electric vehicles in Spain, along electric bikes, i have 7 different models, all in stock. The prices are between 500 and 800 eur plus shipping all of them has 250W engine, lithio battery with 60km range, i have some foldable as well even for kids, I ve got electric quads for kids with 500W engine,etc.
Please check the pictures on the Facebook page:
http://www.facebook.com/FotonElectricBikes/photos_albums
Get back to me with any sorte of questions. david@greenmotormalaga.com
0034632217200
שלום רב,
לעניות דעתי יש אי הבנה גדולה בשוק לגבי עניין האופניים החשמליים (כן חשמליים) והחוק.
החוק בארץ עוקב לתקנות באירופה EN15194 ומשמעותו שאופניים חשמליים העומדים (ועברו בחינה במכון התקנים) בתקן אינם רכב אלה “אופניים עם מנוע עזר ” ואינם דורשים רישיון רכב רישיון נהיגה וביטוח.
המאפינים בחוק:
מנוע עד 250 וואט
הפעלת המנוע ע”י דיווש (אסור מצערת כפתור הפעלה וכולי)
מהירות מנוע מוגבלת ל 25 קמ”ש
הרכיבה מותרת מגיל 14
האופניים מיובאים כיחידה אחת מהיצרן (קיטים אסורים)
האופניים צריכים להיות מסומנים (מדבקה) על התאמתם לתקינה
מנסיוני רוב האופניים בכבישים אינם עומדים בדרישית החוק (עברו הסבה או הורכבו מקיטים)
מי שרוכב על לא חוקי צריך להבין שהוא רוכב ב”רכב לא חוקי ללא רישיון רכב מתאים ללא רישיון נהיגה מתאים וללא ביטוח, כפי שמחייב החוק בעניין רכב)
לא מזמן פרסם משרד התחבורה אזהרה שלא לרכוב על אופניים חשמליים לא חוקיים ועל קורקרינטים לא חוקיים.
ישנו מאמר ובו הסבר לעניין הביטוח והסכנות בנסיעה באופניים לא חוקיים http://cars.walla.co.il/?w=/4715/2545093
אסור לתת יד לכל תופעות ה”לא חוקיים באמצעות “יעוץ” על קיטים וכדומה ואיני מבין למה נותנים להם במה בבלוג שמקדם את הנושא.
סעו בשלום
לחנן שלום.
לפני זמןמה התחלתי להתעניין באופניים חשמליות ואף נסעתי בשלש זוגות אופניים לשם השוואה וכדי לבחון אותן לצרכי.
היות ואני כמעט בן שישים ורק עד גיל 16 רכבתי באופן אינטנסיבי על אופניים רגילות(מי האמין בשנת 1966 שיהיו חשמליות) ומאז רכבתי מעט מאוד כיון שרב הזמן היו לי מכוניות כולל היום אז חשבתי שהגיע הזמן גם לחסוך בהוצאות על הרכב,גם לזהם פחות וגם להנות מהנסיעה באויר הפתוח.
קראתי חלק מהכתבות באתר זה ואני מודה שזה חידש לי את הידע ומאידך נשארו לי כמה סימני שאלה .
1 האם זה חוקי להרכיב קיט על אופניים קיימים(בהנחה שהקיט עומד בדרישות התקן הארופי)
2 היות ויש קיטים מחברות שונות(עם מנוע 250w) והמחירים בהתאם ליצרנים השונים והם נעים בין 2000 ל3000 שח ויותר,אז מה הטעם לחבר קיט לאופניים קיימים כאשר אופניים חשמליים שמגיעים כיחידה אחת ועולים כ4000 עד 5000 ? היות וההפרש הוא כ1000 עד 2000 שקל והתמורה היא שאני מקבל על מוצר שנבנה כיחידה אחת אורגנית ולא כהכלאה שלא תמיד מתאימה,אז מה שמתבקש מזה שיש להעדיף באופן כמעט ברור את המוצר המוגמר ולא הכלאה.
אם אני טועה אז אנא תקנו אותי.
3 מה עלות חודשית בהנחה שאני נוסע כל יום 15 קמ.כמובן שההטענה גם עולה כסף ויש גם בלאי לסוללה ולצמיגים.צריך להכניס את מחיר האופניים לתחשיב .
אגיב קודם כל לדניאל –
אני מקווה שמי שנכנס לבלוג קורא את כל ההודעות, לכן איני מוחק דברים אלא אם כן הם ממש גרועים.
מכיוון שהייתי חלק מהדוחפים לחקיקה עד שהיא קרתה (~2009) אני יכול לומר לך שאני עדיין מחכה שמשרד התחבורה יאשר קיטים החוקיים בארה”ב (עם מצערת, והספקים גבוהים יותר. אסתפק ב-350 וואט למרות שחוקי שם גם יותר לפי הכללים הפדרליים).
אתה כמובן צודק שמי שנוסע עם קיט לא חוקי מסתכן בחוסר ביטוח ותביעות במקרה של תאונה – או שיתפסו אותו.
אני כמובן חושב שמשרד התחבורה צריך לרדת מהתקינה האירופית בלבד לישראל ולאמץ גם את האמריקאית, אך זה לא משנה את ההערה שלך. אני סומך על הקוראים שיקראו את כל ההערות ויראו את הקישור שלך גם כן.
תשובה לאלי –
1. כן.
2. אני מסכים. מוצר מוגמר זה תמיד עדיף. בקיטים טובים ההבדל לא ממש מהותי – אך זה תמיד יראה “רע יותר” עם חוטים בחוץ וכדומה. אני אישית רוכב עם קיט – וזה כי את אופני ברומפטון המתקפלים שיש לי אי אפשר עדיין להשיג בתור יחידה חשמלית ייעודית.
3. עלות –
הכל תלוי למעשה בעלות הסוללה. בתחשיבים שאני עשיתי פה (ואפרסם בקרוב עוד אחד, על שדרוג של הקיט עליו אני רוכה, של freedom e bikes) העלות לקילומטר היא הבלאי של הסוללה, אותה אני מחשב לפי אחריות היצרן.
אחריות אופייינית היא שנה, לכן עבור הטענה אחת ביום חלק את עלות הסוללה להחלפה (אם היא שונה מעלות הסוללה המקורית) ב-365 ובמספר הקילומטר שאתה נוסע ביום לקבל עלות לקילומטר. עלות הטענה היא זניחה, ועלויות אופניים זה לא בתחום שלי – לא יודע לחשב עלות בלאי צמיד וכדומה. מהניסיון שלי כרוכב אופניים זה גם יהיה זניח ביחס לסוללה.
כמובן – חוץ מזה יש את עלות האופניים.
לחנן ואלי,
לצערי תשובתו של חנן (לשאלה 1 של אלי) שגויה
אסור לההרכיב קיט באופן עצמאי התנאי היחידי שמותר להרכיב קיט הוא שהקיט ע”ג אותה שילדה ועבר את הבחינה לקבלת התקן (שכיום קיים בארץ (EN15914 ) ואז הורכב בארץ במפעל המפוקח ע”י מכון התקנים.
המשמעות כרגע שכל אדם המיבא קיט באופן עצמאי מייבא חלקים לרכב לא חוקי (לידיעתכם ליבוא חלקים לאופניים חשמליים יש צורך ברשיון ממשרד התחבור ליבוא חלקי רכב).
כל אחד המרכיב קיט על אופניים ו”מייצר” אופניים חשמליים ללא התנאים המקדמיים שצויינו לעיל נופל לקטגוריה של רכב לא חוקי שקודמי דניאל ציין.
כל הדיון (או היעוץ) עוסק בצד הלא חוקי של התקן למה שלא תקנה אופניים טובים (סביב ה 10000 ש”ח ) שיכילו את מיטב הטכנולוגיה שניבנו לשרת אותך (בעיקר את הגרמנים ההולנדים ושאר אירופאים “לא מפותחים”) ולא תגלוש לכל מיני פרוייקטים שמין הסתם לא יתנו את האיכויות של מוצר איכותי מהמפעל ושגם יסכנו אותך ואולי גם יסבכו אותך חוקית.
ואני לא יודע אם בסוף היום לא יעלו יותר.
אולי תשקיעו אנרגיה בללמוד את ההתפתחות האדירה שיש כיום בטכנולוגיה החשמלית של הPEDELEC שבטוח שקיטים לא יוכלו לספק.
לימוד כזה יעשה את הקונים חכמים יותר בבואם לבחור אופניים חשמליים (רוב האופניים החשמליים בארץ ברמה נחותה ביותר ).
עוד גורם שחנן ציין הוא מחיר:
לסוללות באיכות טובה (המשמשת בקיט או אופניים) ישנה אחריות של מעל שנה (לפחות שנה וחצי) ובד”כ הכלל אומר שאורך חיים של מוצר יהיה פי 2 לפחות מתקופת האחריות (לרוב יותר) כך שניתן לקחת בחשבון (וזה גם נתון מאירופה) כי אורך חיים לסוללות (המצוידות בבקרת אנרגיה) מחברות ממותגות הוא לפחות 3 שנים.
המחיר באירופה לסוללה כזו 450 יורו לערך ויותר תלוי בקיבול (כיום 11AH הוא כבר סטנדרט)
יש להבין כי ככול שקיבולת הסוללה גדולה יותר כך נדרשים פחות מחזורי טעינה לסוללה (למרחק שאנו נוסעים) וכידוע לסוללות יש מס קבוע של מחזורי טעינה אשר בסופו של יום יגדירו את אורך החיים שלה.
חיפוש פשוט בגוגל של “תו תקן EN 15194” יאיר את עינכם בנושא החוק.
סע בשלום כי רכיבה באופניים חשמליים זה תענוג גדול.
הי רמי,
אני לא מודע לכך שאסור להרכיב קיט חוקי על אופניים. אשמח לקבל קישור למידע אחר, אם זה לא נכון.
לגבי סוללות – זה הבעיה הכי גדולה של השוק. ממליץ לך להכנס לגיליון האחרון של AtoB magazine. שמתי אליו קישור בביקורת החדשה שעשיתי שפרסמתי לפני שבוע הסוללה החדשה של הברומפטון עם הקיט של freedom ebikes. אני מקווה שאפשר להגיע למספרים קל שנתיים ושלוש. לא חושב שזאת המציאות. וזה גם מה ש-the mole המגזין AtoB מראה.
היי חנן,
בהוראת משרד התחבורה T 0211-01 יישום התקן האירופאי 22-07-2010
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/ofanayim_manoa_ezer.pdf
סעיפים 1 ג ו 1 ד ישנה ההפרדה בין אופניים “מלאים” לקיט
לגבי הקיט (בקצרה) צריך לעבור בחינה חשמלית של ה EN15194 (שבחינה זו מחייבת בדיקה ע”ג השילדה)
כלאמר יש לבצע בחינת תקן לאופניים עם קיט ואז חייבים להרכיב את הקיט רק על שילדה שנבדקה (או משפחת השילדה) בפיקוח מכון התקנים.
עדיין הקריטריונים של התקינה חייבים להיות (25 קמ”ש, 250 וואט הפעלה ע”י דיווש ועוד.)
מי שיכול להאיר את עינך הם המחלקה במכון התקנים שמבצעת את הבדיקה.
חתימה טובה.
מצוין –
מה שזה אומר זה שאם הקיט והשלדה עברו אישור מכון התקנים, אין מניעה שמי שירכיב את הקיט בפועל יהיה אדם מן השורה שרכש את דגם האופניים, ודגם הקיט, שעבר אישור.
Hi Hanan.
I’m here in Israel and I just want to ask if you know some place where I can buy a battery replacement for my electric bike. It’s a 24V 10Ah frog type lithium ion battery. I’m also wondering if you can give me some information about changing a battery type, instead of buying a frog type do you think I can just buy a flat type with aluminum case?
היי,
זה אומר שצריך לבדוק את האופניים החשמליים כיחידה אחת עובדת לפי התקן EN15194 ואז ניתן לייבא את השילדה לחוד ואת הקיט לחוד ולהרכיבם בארץ במפעל בפיקוח מכון התקנים.
תכלס אני לא מכיר שום אפשרות מעשית לבצע זאת.
אף יצרן אופניים חשמליים לא יספק לך את הבדיקות ובמקביל את החלקים (קיט) שתרכיב בארץ במפעל מאושר הדגש על מאושר ומפוקח ע”י מכון התקנים, לא בחצר הבית ולא במסגריה ביפו .
בסופו של דבר עדיף לקנות אופניים חשמליים איכותיים (שילדה ומערכת חשמל) שבגרמניה עולים כ 2000 יורו ולרכוב עליהם שנים רבות.
כל אחד יכול להחליט על התקציב שלו לקניית אופניים חשמליים אבל בעניין החוק הדבר די ברור קיטים זה אופציה מבחינת החוק אבל אופציה לא מעשית.
Donde se puede comprar una bicicleta electrica en Israel?
Are you trying to find effective online promotion that doesn’t charge a fortune and gets amazing resuts? I apologize for sending you this message on your contact form but actually that was the whole point. We can send your ad text to websites through their contact forms just like you’re reading this message right now. You can specify targets by keyword or just fire off mass blasts to sites in any country you choose. So let’s say you would like to push through a message to all the mortgage brokers in the USA, we’ll grab websites for just those and post your advertisement to them. As long as you’re promoting something that’s relevant to that business category then you’ll get an amazing response!
Write a quick note to poppy8542bro@gmail.com for details on how this works