Gridlock in Trujillo

זה היה פשוט ענין של זמן עד שאני אקלע לכזה מצב. כלומר, המדיניות התחבורתית של הנהג הטרוחיוני הממוצע היא החוק שני של ניוטון. רק החזק שורד, או במקרה הזה – המתמיד. מומנטום. ואין פשוט מזה – שני מכוניות בנתיבים צמודים, אחת נוסעת מהר מהשניה – אז האיטית לא תוכל לעבור נתיב עד שהקודמת תעבור. ולימין או שמאל אין ממש משמעות. כיכר? הצחקתם אותם. לא ממש רלוונטי – גם אוטובוס שנכנס ונוסע לאט ממתין בשקט עד שהרכבים שנכנסים ב-50-60 קמ”ש לתוך הכיכר יעלמו ותהיה רגיעה. והכל צומת אותו רעיון – מי שלא עוצר – עובר! סוג של משחק chicken תמידי. אבל מה קורה כשאף אחד לא עוצר? כולם עוצרים. Gridlock!

אז די הפתיע אותי, שלא ראיתי יותר פקקים כאלה עד עכשיו. או תאונות. אבל אין מנוס מזה – מספר התאונות ומקרי המוות מתאונות בפרו גורם לנו בישראל להראות טוב. 21.5 מקרי מוות ל-100,000 איש כל שנה, לעומת 5.7 אצלנו.

About חנן

טיסנאי (חופשיים) שעשה הסבה תחביבית לטורבינות רוח קטנות אחרי הצבא (2001). בוגר הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון (2006), ומכון ויצמן (Msc אנרגיה סולארית וארוסולים 2010), עוסק ועסק בתחום אנרגיית הרוח (בונה טורבינות רוח מ-2001) , אנרגיה סולארית (PV ותרמית), אופניים חשמליים (עוסק בתחום מ-2005) ואנרגיות מתחדשות בכלל. נכון ל-2011 - עושה דוקטורט בטכניון, בנושא "מיקום אופטימאלי של טורבינות רוח באזור הררי".
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.