בקורס תלמדו איך לבנות טורבינת רוח קטנה לייצור חשמל, מא’ עד ת’ , ע”י נועם דותן ואלעד אוריין, להם עזרתי בקורס שהועבר בסכנין לפני מספר חודשים. המחיר של השתתפות בקורס הוא 2000 ש”ח, ולא 2500 כפי שמופיע ב-pdf.
About חנן
טיסנאי (חופשיים) שעשה הסבה תחביבית לטורבינות רוח קטנות אחרי הצבא (2001). בוגר הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון (2006), ומכון ויצמן (Msc אנרגיה סולארית וארוסולים 2010), עוסק ועסק בתחום אנרגיית הרוח (בונה טורבינות רוח מ-2001) , אנרגיה סולארית (PV ותרמית), אופניים חשמליים (עוסק בתחום מ-2005) ואנרגיות מתחדשות בכלל. נכון ל-2011 - עושה דוקטורט בטכניון, בנושא "מיקום אופטימאלי של טורבינות רוח באזור הררי".
Pingback: יום שבת אצל נועם דותן בצפרירים» חנן נסע ירוק
2000 ש”ח לקורס?
קצת מוציא את האויר מהכנת טורבינת רוח…
במחיר הזה אפשר לשלם חלק ניכר מטורבינה מסחרית.
מה בעניין הוצאת מדריך בעברית (PDF)? מישהו ממומחי הבניה העצמית מוכן להרים את הכפפה? אולי לכלול גם דיוידנד ל HUGH יחד עם התכניות שלו?
קודם כל, במחיר הזה אי אפשר לשלם חלק ניכר מטורבינה מסחרית בכזו תפוקה. חצי קילוואט סיני אמנם עולה ככה, ו-400 וואט של southwest windpower עולה כ-6000 ש”ח בארץ, אבל הם לא באמת מגיעים להספקים האלה. משהו עם קוטר להבים כמו המכונה הזו, שעובד גם ברוחות חלשות יותר עולה הרבה יותר. ה-proven 600 וואט למשל עולה כמעט 12,000 יורו. http://www.allsmallwindturbines.com/. עד פה השוואת מחירים. לעומת זאת, זה הרבה יותר הגיוני לקנות טורבינה אם אתה רוצה לייצר כמות גדולה של חשמל ויש לך יותר כסף מזמן. אני קורא לבנית טורבינות רוח ביתיות “תחביב ירוק” – וכיף גדול – אלא אם כן זה עם ולמען קהילות עניות ומנותקות מהרשת כמו בדואים בשטחים או חברה בניקראגואה http://www.comet-me.org/
http://www.blueenergygroup.org
מעוניין לקבל מידע על קורס או סדנא בנושא – בניית תחנות רוח.
שלח מייל לנועם דותן
noamd at netvision.net.il
יש מדריכים זולים שמראים גם את הדרך לבנייה של טורבינה כזו וגם היכן לרכוש את הרכיבים.
המדריך של שירי דולב מומלץ כי אני מכיר אישית שני חברים שבנו טורבינה עם המדריך שלה.
זה בטח יוצא יותר זול מהקורס.
בהצלחה
רענן אביב
שלום רענן – תוכל להראות תמונות של הטורבינות של שני החברים האלה?
וצילומים מהחוברת, איזה סוג טורבינה, ומידע נוסף?
תודה,
חנן.