Ezee conversion kit

הערה: את הביקורת עשיתי ב-30 ביולי 2009, כשלא היה לי שום קשר עם יבואני EZbike. החל מאמצע 2010 אני בקשרים עסקיים איתם

הנה לראשונה אני עושה ניסוי כלים מלא על קיט חשמלי שנמכר בארץ! כפי שכתבתי כאן, אני מתכוון לשדרג את רשימת הקיטים לאופניים חשמליים, ובהמשך גם אופניים חשמליים קומפלט (לא קיט שבא מורכב כבר על זוג אופניים, אלא אופניים חשמליים שתוכננו מראש להיות חשמליים כמו ה-Kalkhoff שאפשר היה לראות בתערוכת האופניים האחרונה), שנמכרים בארץ.

מה יש לבדוק באופניים חשמליים? הנתונים העיקריים (לא דוקא בסדר חשיבותם) הם מהירות במישור ובשיפוע, טווח, מספר טעינות ואחריות מצבר, זמן טעינת מצבר, רעש, משקל הקיט והתנהגות מצערת. מגזין AtoB מאנגליה, עליו אני מנוי כבר מספר שנים, נותן דוגמא מצוינת אחריה אנסה לעקוב פה. אני גם אתרגם חלק מהביקורות שלהם אם יתחילו להביא לארץ דגמים לפי התקן האירופאי.

קיט eZee מורכב על אופני 26

הבדיקה: קיט Ezee conversion . פרטי יבואני EzeeBikes בישראל:

EzeeBikes
טלפון : 03.5422575 \ 0547631621
פקס : 03.5422575 
מייל: clear.cycles@gmail.com

את הקיט 350 וואט של eZee אני מכיר מהרשת כבר זמן מה, ומי שהתכתב איתי יודע שאני ממליץ עליו. עד כה ההמלצה התבססה על הנתונים של הקיט ועל עדויות של רוכבים שאפשר למצוא ברשת. הביקורת עצמה יכולה להיות מעט טכנית ותכיל מונחים כמו וולט, וואט, וואט-שעה, אמפר-שעה וכדומה. למי שרוצה את השורה התחתונה בלי לעבור דרך כל המינוח – הנה היא-

שורה תחתונה: קיט מעולה, במחיר של חו”ל. מומלץ מאוד.

תוספות: חסר לו מד דלק אמיתי, כמו רוב הקיטים הקיימים (ה-bionx הוא יוצא דופן יחידי שאני מכיר בעולם הקיטים) אבל בתוספת של 140$ אפשר לרכוש מ-ebikes.ca את ה-cycle analyst שעושה עבודה נהדרת (איתו אני מדדתי את הביצועים של הקיט הנ”ל) והיבואנים הודיעו לי שתוכלו לרכוש אותו ישירות מהם. מומלץ מאוד.

ועכשיו לפרטים. את הקיט קיבלתי מורכב על אופני הרים 26″ עם משכך קדמי. המנוע הוא מנוע צירי, hub motor , שבא כבר מורכב על הגלגל הקדמי ועל מנת לחברו כל שדרוש הוא לפתוח את האומים של ציר הגלגל המקורי, להוציא אותו, ולהכניס את הגלגל החדש. משקל הגלגל הממונע כ-6 ק”ג. המומנט מועבר ע”י מגרעת על הציר עצמו. את הכבלים העבירו בצורה יפה, בעזרת פסי בד שחורים וצרים עם ולקרו שעוטפים את השלדה במספר נקודות מהמנוע אל המצערת, והמנוע אל בקר המנוע שיושב מתחת למושב. בדרך כלל נהוג להשתמש באזיקונים – אך שיטה זו הרבה יותר יפה ונעימה (שלדה שחורה – ולכן במבט ראשון לא רואים את החוטים בכלל).
הקיט יכול להיות מותאם למספר סוגי הגלגלים – 26″, 20″, C700, ויכול להגיע בהספקים של 250 ו-350 וואט. צמוד לקיט מחובר בלם דיסק – המנוע מספיק צר לאפשר הכנסה של בלם דיסק ללא בעיה בגלגל הקדמי.
המצבר יושב בשק מוארך בצידי הסבל, ומשאיר כך את הסבל ריק. משקלה כ-3.1 ק”ג קלילים. ישנם מספר אפשרויות לחיבור הסוללה לאופניים, עוד פרטים באתר היצרן. הדלקת המערכת מתבצעת במתג על הסוללה, שם ממוקם גם חיבור ההטענה, עם דיסקה שמגינה עליו מלכלוך במהלך הנסיעה. בקיטים החדשים ישנו מתג הפעלה גם על מד הדלק שמורכב על הכידון, אך לא בקיט שהיה ברשותי. לאחר ההדלקה נדלק אור אדום בבקר, והאור הירוק (אם הסוללה טעונה) בצג על הכידון. המצערת היא twist grip, כמו כל טוסטוס, כלומר כל היד מחזיקה את המצערת תו”כ הנסיעה.

ניתן לקנות איזה סוג מצערת שרוצים, twist, half twist או thumb twist. המערכת מגיעה עם ידיות ברקס יעודיות, המנתקות את הזרם (מיקרוסוויטץ) כשלוחצים על הידית. אין regenerative braking , כלומר המערכת לא מטעינה את המצבר בעצירה. עוד אופציה חביבה היא מתג שמותקן על ה”שעון דלק”, שמיועד לחיבור פנס ישירות לסוללה הראשית. זה רעיון מצוין ומתבקש, ואני באופניים שלי כבר חיברתי נורות לד חזקות מ-ebikes.ca (הייתי צריך לחבר מתגים בעצמי, אצלי לא היתה את ההכנה הזו).

ביצועים:
הנסיעה נעימה. ההאצה חלקה ונקיה, לא חזקה מדי, רציפה מ-0 עד 33 קמ”ש עם סוללה מלאה. חשוב לציין שכל נתוני ההאצה הם עבור רוכב במשקל 70 קילו במישור בלי רוח. שיפוע קטן בירידה מעלה את המהירות, שיפוע קטן בעליה מוריד את המהירות. רואים שהבקר משפיע על כל סיבוב מצערת, ויוצר תמיד תאוצה חלקה בלי קפיצות. ניסיתי 2 שיפועים באזור ת”א –
את העליה של קפלן , שיפוע של כ-5% האופניים עלו ללא עזרה בפידול ב-24 קמ”ש, ואילו את העליה ברחוב תרצה בר”ג, שיפוע שרשה לי להאמין שיש חריף ממנו בגוש דן, 9% אימתניים, האופנים לקחו בקלות, שוב – ללא עזרה שלי – ב-14 קמ”ש. חשוב להדגיש שאני בחנתי את האופניים ללא פידול כדי לראות מהם יודעים לתת, אך הרעיון באופניים חשמליים הוא שילוב בין דיווש למנוע. לא לשכוח.
את הטווח בדקתי עם סוללה חדשה, עם דיווש מינימאלי לגמרי, וגם זה לא ב-20 הק”מ הראשונים,  והוא מרשים מאוד. 40 ק”מ עד שמתח הסוללה ב-cycle analyst ירד מתחת ל-31.5 וולט, שעבור 10 תאי ליתיום בטור זה מתחיל לפגום בסוללה.

הבקר עוד איפשר לי לסוע, והיתה עוד קיבולת בסוללה – אני מניח שמיד אח”כ הבקר היה עוצר אותי. מערכת החיווי של ה-eZee כוללת 3 נורות חיווי, ירוק, כתום ואדום. הנורות האלה נדלקות לפי המתח של הסוללה, והזמן שהסוללה מבלה מתחת למתח מסוים. ב-10 ק”מ הראשונים המתח נשאר מעל 36.5 וולט, והנורה הירוקה דולקת קבוע. בין 10-20 ק”מ, בתלוי במאמץ של האופניים (האצה מעמידה בלי עזרה בדיווש, עליה) הנורה הכתומה תדלק לזמן קל וחזרה לירוק. לאחר 20 ק”מ הנורה הכתומה דולקת קבוע. אחרי 35 ק”מ הנורה האדומה מהבהבת כשהמתח יורד מתחת ל-33.5 וולט ולקראת ה-40 כבר דולקת קבוע. לכל מי שנוסע על כלים חשמליים, ואני מחזיק אופניים וטוסטוס חשמלי, ברור שנורות חיווי מתח אינן מד דלק אמיתי. בכל עליה או האצה המתח של הסוללה יורד, והמד דלק פתאום מספר לך שהלך חצי מיכל…
המפיצים של eZee באפריקה עשו מסע מרשים של 3000 ק”מ באפריקה מ-Catima ל-Cape town . אחד מהתוצאות היא סטטיסטיקה יפה של הטווח של הסוללה לפי כמות הפידול של הרוכב. אני כאמור בדקתי פה את המינימום – כמה זה מגיע אם אנחנו לא מפדלים כמעט בכלל, רק בעליות חדות ובתחיל נסיעה. ה-40 ק”מ שאני מדדתי מתאים מאוד לתוצאות שלהם.

הם אמנם נסעו עם גרסא טיפה שונה של אופניים – גלגלי 700C עם מנוע שכוון ל-300 סל”ד ולא 250 סל”ד כפי שזה בקיט המקורי, אך טווח הסוללה לא אמור להשתנות משמעותית, כיוון שהם לא נסעו הרבה יותר מהר בממוצע (למרות שהכיוונים האלה תוכננו בדיוק בשביל זה – כדי להגביר את המהירות בנסיעה במישור על חשבון העזרה של המנוע בעליות). מה שאפשר ללמוד זה שעם a little help from our friends ,הרגליים , אפשר להגיע לטווחים מרשימים של 60 ק”מ על סוללה אחת.
ככל שמתח הסוללה יורד, כך גם מהירות האופניים. ב-10-20 הק”מ הראשונים המהירות היא בין 31-33 קמ”ש, אחר כך היא יורדת, עד 27-28 קמ”ש לקראת ה-40 ק”מ וסוף הסוללה. עם זאת, המצבר מסוגל להוציא אותם הספקים ונותן את אותה דחיפה במעלה שיפועים גם כשהסוללה כבר מתרוקנת, רק במהירות קצת יותר נמוכה.

טעינה:
זמן הטעינה עם המטען 2A הוא כ-6 שעות. עם המטען 4A שהיבואנים ישווקו בקרוב זמן ההטענה ירד לחצי. עבור סוללות כאלה הטענה ב-4A לא תזיק כלל לאורך החיים של הסוללה, וזהו אחד היתרונות של הליתיום על העופרת חומצה.

עלויות:
עלות הקיט היא כ-5500 ש”ח. זוהי עלות אופינית לקיטים בישראל עם הבדל משמעותי מאוד – הרבה מהקיטים במחירים האלה נמכרים עם מצברי עופרת חומצה כבדים, ואין מה להשוות. מצבר להחלפה עולה כ-2500 ש”ח. מצבר עופרת חומצה עם אותה קיבולת עולה כ-800 ש”ח. לחלופין, ישנם קיטים זולים יותר בארץ, אך לא עם מנוע צירי חזק.
המחיר הזה מאוד משתלם לדעתי, זהו קיט חזק, שנותן עזרה בכל תחום המהירות עד 32 קמ”ש, קל להתאים את ההילוכים ועוצמת הדיווש אליו. משקל הסוללות נמוך פי 2.5 מסוללות עופרת חומצה אטומות (ידועות גם כסוללות ג’ל), וההבדל הזה שווה את הכסף.

עלות לק”מ
כשמחשבים את עלות הנסיעה באופניים חשמליים, או כל כלי רכב חשמלי אחר, החשבון צריך לקחת את כמות מחזורי הפריקה-טעינה שניתן להוציא מסוללה חדשה, המרחק שניתן לעבור עם סוללה טעונה, ועלות מצבר חדש. ממצברי ליתיום אפשר לצפות ל-300-500 טעינות. יש הטוענים ליותר, אך אני מעדיף להיות שמרני. מכיון שהיבואן נותן אחריות לשנה, לקחתי 365 טעינות עבור החשבון, בצרוף 30 ק”מ למחזור (למרות שהוא מגיע ל-40 אני ממליץ אף פעם לא לפרוק את הסוללה עד הסוף, על מנת שתזכה לחיים ארוכים), ועלות של 2500 ש”ח. התוצאה היא 21.4 אגורות לק”מ. כמה מוסיפה עלות הטענת הסוללה? כלום. לפי 55 אגורות לקוט”ש – 0.81 אגורות לק”מ. בחישוב האחרון לא הסתמכתי על הקיבולת של הסוללה (360 וואט-שעה) אלא על מדידה שעשיתי עם שעון הספק שאליו חובר המטען (ראו תמונה למעלה). יש שני סוגים של הפסדים בהטענה – הפסדים במטען עצמו, והפסדים בתהליך ההטענה של הסוללה. התוצאה היא שעל מנת להטעין 360 וואט-שעה לסוללה, המטען צרך 450 וואט-שעה מהרשת. העלות הכוללת אם כן של ק”מ היא כ-22.2 אגורות, שמקורה ב-96% היא עלות המצבר (כך זה תמיד, עם כל סוג סוללות). אני שוב מדגיש שהחישוב הוא עבור מצב דימיוני ללא דיווש. אם תדוושו עם המנוע המחיר לק”מ ירד בהתאמה. מענין להסתכל בהקשר הזה על כל מיני פרסומים בהם מתבטאים יצרנים של כלים חשמליים על מחיר של “ 1 אגורה לק”מ“. זה מחיר החשמל, אך לא הסוללה! לשם השוואה, עלות לק”מ אופינית של מצברי עופרת חומצה תהיה נמוכה יותר, באזור ה-10 אגורות לק”מ. אבל המשקל, או המשקל… ואיך זה מסתדר עם עלויות של כלי תחבורה אחרים, אם תעברו מרכב או מאופנוע עבור הנסיעה הקצרה לעבודה? אני אצתרך לעשות על זה דף בהמשך. אך אתם יכולים לנחש שזה משתלם!

לסיכום – הקיט של Ezee מבטיח ומקיים. עד 40 ק”מ טווח עם סוללת ליתיום קלה 10Ah ללא דיווש, טווח גדול יותר עם דיווש ושימוש יותר חסכוני. מהירות של כ-32 קמ”ש, האצה רציפה ונעימה. במחיר של 5500 ש”ח זוהי קניה במחירים של חו”ל, לא אחד מהקיטים הכי זולים – אך אלה המחירים הממוצעים של קיטים ברמה הזו.

56 Responses to Ezee conversion kit

  1. Pingback: Ezee conversion kit - ביקורת ראשונה בסדרה» חנן נסע ירוק

  2. טל גפן says:

    שלום חנן
    כמה שאלות:
    האם למסלול כמו רחביה (מרכז העיר) להר הצופים (עליה די רצינית סה”כ) אופניים חשמליות יכולות להיות טובות?
    האם שווה להשקיע באופניים כאלו עכשיו – לפני האישור של משרד התחבורה?
    ההבדל בין אופניים שהורכב עליהם הקיט, לבין אופניים שמלכתחילה הגיעוחכאופניים חשמליות הוא משמעותי? כל כמה ק”מ בקירוב בנסיעה הכוללת עליות וירידות צריך לטעון אותן?
    ואחרון- האם אתה מכיר חנות שעוסקת בכך בי-ם?
    תודה
    טל

  3. חנן says:

    הי טל,

    לירושלים אתה רוצה מנוע 350 וואט לפחות, ואולי אפילו לשים אותו על גלגלים קטנים, או לעבוד עם ערכת הנעה מתחברת לשרשרת, כדי שיוכל לעזור לך באופן אופטימלי בעליה.
    סביר להניח אבל שלא תהיה שום בעיה עם גלגלים 26″ ומנוע צירי (hub) 350 וואט. זה אגב חלק מהטענה שלנו מול משרד התחבורה – שהתקנה שמגבילה ל-250 וואט תוציא את ירושלים וחיפה משוק האופניים החשמליים.
    חשוב להבין אבל שעליה מורידה מהטווח. אם אתה נוסע 10 ק”מ באזור הררי, זה שקול לעיתים ל-30 או יותר ק”מ במישור. ובעליה אתה תמיד תעבוד עם האופניים – אתה פשוט תרגיש במישור (אפקט סופרמן) . לא רצוי לתת לאופניים לעלות לבד את העליה (אי כי הם יכולים לקחת גם עליות מאוד חריפות לבד, במהירות נמוכה). אתה בד”כ תהיה באזור ה-15-20 קמ”ש בעליה סבירה, עם מנוע ודיווש.
    לגבי האישור של משרד התחבורה – הוא יאפשר להביא יותר קיטים ואופניים קומפלט לארץ. אופניים קומפלט זה הנורמה בעולם.
    אני כתבתי קטע אגב על ירושליים ואופניים חשמליים (תחפש אצלי בבלוג את המילה ירושלים במשבצת החיפוש למעלה) .
    לא, לא מכיר חנות ירושלמית של אופניים חשמליים.

  4. טל גפן says:

    תודה על התגובה
    אתה יודע על דגם ספציפי מתאים שמגיע קומפלט (ונמצא בארץ- אני לא רוצה לייבא), או קייט,
    שאתה ממליץ עליו- לאור מה שביקשתי- באזור 5000 ש”ח וכזה שגם ניתן לשלוף את המנוע/ מצבר שלו (את מה שטוענים בכל אופן) כדי לטעון? ואיפה ניתן לקנות אותו

    תודה

  5. חנן says:

    אני ממליץ על הקיט הזה, ועל הקיט של אקורייד, שאותם בדקתי. ישנם עוד קיטים איכותיים בארץ שלא הספקתי להסתכל עליהם עדיין, אבל אופניים קומפלט למיטב ידיעתי – אין.

  6. Pingback: 3 המלצות קצרות | קורות ממלכת עילם

  7. אלעד says:

    חנן שלום,

    תודה על האתר וההשקעה.

    אני עומד לקנות אופניים מתקפלים לרכבת ונורא מתלבט בין קיט שרשרת להאב.(אקורייד נגד איזי).
    המסלול שלי היומי, בן 7 ק”מ לכל כוון, מבורך בעליות וירידות סבירות, מדרכות, מעברי חצייה – מה לא. אני בעיקרון משתדל לא לנסוע על כבישים.

    להלן ההתלבטות שלי:
    מנסיעת מבחן אחת על מנוע משולב בשרשרת נראה שחייבים בכל האצה לרדת להילוך נמוך כי אחרת האופניים מאיצים לאט מאוד, ואז לעלות הילוכים בהדרגה (זה היה קיט סיני אצל פרידמן והסוללה היתה לקראת הסוף). למסלול מרובה עצירות והאצות כשלי זה נראה סיוט להתעסק כל הזמן בהילוכים. לכאורה כאן למנוע האב יתרון ברור.
    בנוסף אני מוטרד שבמנוע שרשרת מיקומו הנמוך של המנוע הופך אותו מועד לחבטות של מדרגות, מדרכות וכדו’ ואולי מעט פגיע יותר להתזת מים משלולית אקראית?

    ד”א – עוד לא בצעתי נסיעת מבחן על האב עם גלגלי 20 אינץ’ אך לדעתי התאורטית מסת המנוע בגלגל הקדמי תגרום להגה להיות מעט יותר יציב ? הקיט של איזי דורש מזלג רחב יותר שמזמין מן הסתם גלגל רחב יותר וזה גם מוסיף.

    אני מוכן לשלם מעט יותר ולקבל חווית נסיעה נעימה ושקטה יותר – האם אני צודק בשיקולי ? עוד אבחנות מועילות ?

    וקצת מידע שליקטתי:
    גם אייזיק מנועים וגם פרידמן נותנים אחריות של חצי שנה בלבד על הבטריה ונפסלו על ידי עקב כך. “הגדיל” לעשות פרידמן שמציע חצי שנה גם על המנוע ללא התיחסות לתמסורות החיצוניות..לא מעורר בטחון. לשאלתי איזה קיט זה ענה המוכר “קיט מהמזרח”. נרגעתי.

  8. חנן says:

    הי אלעד.
    אני חושב ששני הבחירות טובות. המסלול שלך מתאים פיקס לאופניים חשמליים (וגם אופניים רגילים אגב). מכיון שאתה רוכב על מדרכות אתה באמת צריך להאיץ ולהאט המון, ואז תצתרך לעבוד עם ההילוכים בקיט אקורייד. לא נורא עם המעביר הילוכים של ה-20″. עדיף לסוע בצד הכביש לדעתי אגב בכל מקרה (אני מניח שזה לא כביש מהיר…). המנועים של איזי לא שוקלים הרבה, אז אני לא הרגשתי הבדל משמעותי בהיגוי. הקיט של איזי בפירוש שקט יותר. אני לא חושב שיש בעיה עם המיקום של המנוע שרשרת, אלא אם כן אתה מתכוון לקפוץ ולרדת מדרכות גבוהות במיוחד, מה שלא מומלץ. בקיצור – אני חושב ששני הבחירות טובות, תעשה עליהם סיבוב – אתה תהנה מכל החלטה שתקבל.

  9. אלעד says:

    חנן,

    תודה על התשובה.
    אבל..למה עדיף לנסוע על כבישים ? הסיכוי להפגע ממכונית או אוטובוס שבאים מאחוריך, חונים בדאבל פרקינג וכו וכו נהיה ממשי יחסית לנסיעת מדרכות – אינך חושב ?

  10. דניאל says:

    הרכיבה על המדרכות מסוכנת הרבה יותר – מדרכות מתוחזקות הרבה פחות טוב מכבישים ומלאות מהמורות ומכשולים שונים כמו עמודים שלא לדבר על הולכי רגל. מעבר לזה, ע”פ החוק, בהעדר שביל אופניים מיוחד, על האופניים לנוע על הכביש בצמוד לצידו הימני (מותר גם בנת”צ). כמובן שיש להבטיח שרואים אותך טוב ומרחוק – קסדה ובגדים בצבעים בולטים ביום ונצנץ/פנס חזק בשעות החשכה. אם הרכיבה היא בתוך העיר איפה שתנועת הרכבים מסיבית, מומלץ להתקין מראה שמאלית. טיפ חשוב: להזהר מרכבים חונים שיש לדלתות שלהם נטיה להפתח בפתאומיות. רכיבה בטוחה.

  11. אלעד says:

    בכבישים צרים בהם אין מדרכה/מסלול אופניים אני בדרך כלל רוכב מצד שמאל וכך רואה מה בא מולי. זה לטעמי יותר בטיחותי. בנוסף נהגים נוטים להיות זהירים יותר כאשר הם רואים שרואים אותם. בכל מקרה, היות ואני מפתח מסלול יום יומי קבוע מצב המדרכות יכנס ל”דטה בייס” שלי. בתקופה בה רכבתי על אופני הרים בערבים היינו נוסעים אך ורק על מדרכות במסלול של כ- 50 קילומטר באיזור רמת השרון, רמת גן, תל אביב והרצליה פיתוח. גם הרוכבים המנוסים ביותר שהנהיגו את החבורה עמדו על כך שנישאר על המדרכות. אישית תחושת הביטחון שם גבוהה יותר. הכביש מרגיש כמו רולטה ובודאי שכשאתה מימין ומכוניות במהירות 60-90 קמ”ש צצות מאחוריך – זה לא בידיים שלך. היתכן שאתם ממליצים על נסיעה על הכביש כתוצאה מהרגל של רוכבי אופנועים ??

  12. אלעד says:

    רשמים על נסיעת מבחן על אופני 20 אינץ’ מתקפלים עם מנוע eZee 350:

    במילה אחת: וואו !
    בשתי מילים: זה אמיתי. כלי תחבורה זריז יעיל ומהנה מאוד לרכיבה.
    המנוע שקט מאוד. האופניים, בני 6 הילוכים נדמה לי, הושארו על ההילוך המהיר ביותר. למעשה אין צורך להחליף הילוכים כלל. נסעתי ברחובות תל אביב בעליות, ירידות, מדרכות במהירות אך גם בתחושת בטחון ויציבות. נראה שגלגלי ה-20 אינץ’ הם תמסורת מושלמת. העובדה שאלו אופניים מתקפלים ללא רמה אפשרה ישיבה הדומה לטוסטוס וזינוק נוח עד מאוד. נסעתי על מדרכות וכביש כאחד – התחושה היא שהדרך עפה ללא מאמץ וצריך רק לחשוב לאן רוצים להגיע עכשיו. נהניתי כמו ילד קטן. רוכבי האופניים הרגילים נראו כה מגושמים.. האופניים השייכים לחנות בייק שופ בדיזינגוף / בר כוכבא חבוטים למראה ומשמשים את בעלי החנות לנסיעות פרטיות והדגמות וכבר כמה חודשים על הכביש, כך שנסעתי על מערכת לא חדשה – זה עשה עלי רושם אף גדול יותר ..יבואני האיזי שפרטיהם למעלה נותנים תמיכה נהדרת ודרכם תוכלו לתאם נסיעת מבחן ולסגור את כל הקצוות. אני החלטתי שאני הולך על זה. הפרט היחיד שנותר לוודא זה שברכבת אוכל לעבור – היות והאופניים עליהם מתקינים מתקפלות לגודל מעט יותר גדול מנניח דהון. על דהון לא ניתן להתקין כי רוחב המזלג קטן מדי. האופניים גם כבדים יותר שזה יתרון בנסיעה וחיסרון בנשיאה באיזור תחנת הרכבת. זה אולי עקב אכילס היחיד. אעדכנכם. חג שמח.

  13. חנן says:

    הי אלעד,
    קודם כל זה אני – לא אתם – אבל, אני רואה שדניאל הצטרף לעצה הזאת. בכל מקרה – אני רוכב אופניים כל חיי, ועל אופנוע רכבתי תקופה קצרה יחסית. לא, ההרגל הזה והעצה הזו נובעים מניסיון עם אופניים בלבד.
    מיותר לומר שלכולנו ברור שצריכים להיות שבילי אופניים בכל עיר בארץ. כרגע, בכל מקרה, זו דעתי.

  14. אלעד says:

    התפתח כאן דיון קצר בנושא רכיבה על הכביש או המדרכה אז רציתי להוסיף את הלינק הבא של מאמר בנושא בטיחות רכיבה. משלב את כל הגישות ומעניין לדעתי. http://www.bike.org.il/articles/avoiding_cars.pdf

  15. אהרון says:

    שלום חנן

    אתה מכיר את העלייה מעין כרם לירושלים ואת עליות הקסטל ?
    נראה לך סביר לבנות על אופניים חשמליות בשביל נסיעה יומיומית במסלול הזה ?

    אהרון

  16. אהרון says:

    שכחתי

    אני גדול ושוקל כמעט 100 קילו

  17. אהרון says:

    אני מתכוון בעיקר לשני מסלולים
    מעין כרם למטה ולמרכז העיר וחזרה
    מעין כרם לקסטל (מחלף הראל – אוטובוס) וחזרה
    מה אתה חושב ?

    אהרון

  18. חנן says:

    תגיד לי מה השיפוע והמרחק שאתה מתכוון לעשות. סביר להניח שיש מצב, אם זה מתחת ל-10 ק”מ לכל כיוון.

  19. אהרון says:

    אהלן, תודה
    איך אני מחשב שיפוע ? בטח יש איזה מפה מתאימה באינטרנט, אני יכול לחשב שיפוע כללי כי מדובר בערך ב10 קילומטר לכל כיוון ובערך ב200 מטר גובה הפרש אבל זה לא נראה לי נותן הרבה כי יש הרבה עליות וירידות

  20. אהרון says:

    כלומר שיפוע ממוצע ?

  21. אהרון says:

    של העליות בלבד

  22. דניאל says:

    אלעד,

    אתה יכול להעזר בתוכנה הזו (שחנן נתן את הקישור אליה בזמנו) ע”מ לבנות פרופיל גובה למסלול שלך. קצת מסורבל כי היא לא מכירה את המפות של ישראל אלא רק תמונת לווין אך אם משווים לgoogle maps אפשר להסתדר די בקלות.

    בנוסף, ע”מ לתת הערכה גסה לשימושיות של אופניים חשליים במסלול שלך – האם אתה מצליח לעבור מסלול זה באופניים רגילים? אם התשובה היא “כן” גם אם מדובר בנסיעה במאמץ, סביר כי באופניים חשמליים זו תהיה נסיעה אפשרית ונסבלת מאוד מבחינת המאמץ שתצטרך להשקיע.

    דניאל.

  23. אהרון says:

    תודה דניאל
    אני מנסה, בינתיים מתקשה להתאים נקודות בין המפות אבל עוד מעט
    אני מצליח כספורט
    אני רוצה משהוא שיאפשר לי גם כשאיני מעוניין ברכיבה לשם הרכיבה

  24. אהרון says:

    זה בעיקר נותן את השיפוע הממוצע, נראה לי שמה שחשוב בעיקר הוא השיפוע בערך מוחלט הממוצע,
    או שאני מפספס משהוא

  25. אהרן says:

    חנן
    בהערכה שלי איזה 3 ק”מ ב7% עליה, והשאר 6 ק”מ מישור ועליות וירידות לסירוגין אבל מתונות בהרבה לרוב

  26. חנן says:

    נשמע סביר. עדיין צריך מנוע חזק, 350 וואט, או 250 שנובח חזק, ואני מציע בחם שתדווש עימו בעליות (ירגיש לך כמו מישור).

  27. אהרן says:

    קודם כל ממש תודה חנן וכיפק על דחיפת הנושא
    הלכתי לחפש קצת והאמת קצת חזרתי יותר מבולבל
    בדרך כלל אדם מתייעץ עם חברים וקרובים אבל פה יש מעט אנשים עם נסיון בטח בירושלים ויש המון היצע וביד שנייה גם כלים של 500W ויותר מייבוא אישי כנראה וקשה לדעת מה נכון ובכל זאת זו השקעה
    נראה לי שאחכה קצת ואציץ בינתיים במבחני דרך שלך וכאלה או עד שאפגוש חבר שמבין
    אבל זה נראה לי ממש הכיוון ואם יתאים גם לאשתי אז בכלל נשמח להפטר מהאוטו
    יאללה להתראות
    תודה

  28. יובל says:

    שלום חנן, תודה על הסקירות ועל האתר, נותן הרבה מידע שימושי שלצערי עדיין קשה למצוא, לפחות בארץ הקודש.

    האם אתה מכיר מקומות שמוכרים אופניים שתוכננו להיות חשמליים (לא קיטים) בארץ ודגמיהם?

    תודה

  29. חנן says:

    שמעתי רק על מישהו בבאר שבע שמביא kalkhoff, אבל אין לי פרטים שלו. זה צריך להיות חוקי, ואז תראה מבול של אופניים קומפלט. עדיין מסובך להביא אותם, אז מביאים קיטים.

  30. אלעד says:

    טוב, קצת טיפים למי שרוצה לשלב אופניים חשמליים ורכבת.
    לי יש קיט איזי 350 המותקן על מתקפלות של KHS מדגם MOCHA.
    האופניים חזקים והשילוב מצויין. הבעייה היתה שמשקל כל העיסק ביחד הוא כ-21 קילו. זה לא פרקטי לנשיאה על הכתף ברכבת – שם צריך לצעוד בממוצע 100 מטר או יותר בתוך אזור התחנה – וזה איים על כל הקונספט. אני מכרתי את האוטו – לא צחוק. הקיפול עדיין מותיר את האופניים בגודל של מזוודה לא קטנה..הפיתרון שמצאתי הוא להוביל את האופניים המקופלים על גלגלים. בהתחלה העמסתי אותם מקופלים על טרולי של מזוודה (מהתקופה שלמזוודות לא היו גלגלים..) וזה היה כבד ולא נוח – זמן קיפול היה 5 דקות… הפיתרון הסופי היה להלחים לסבל שני גלגלים קטנים ולאחר קיפול האופנים לסובב אותם ב90 מעלות כך שהסבל בכוון הרצפה וכל העיסק נע כמזוודה על שני הגלגלים הקטנים ועל הגלגל האחורי של האופניים. מלמעלה אני מלביש את תיק הנשיאה של דהון וזה נראה כמזוודה על גלגלים. זמן קיפול רבותי…בין דקה ורבע לדקה וחצי בלי לחץ. ברכבת מעבירים אותי חלק. זה עדיין לא פיתרון לכל אחד כי יש צורך להרים את העסק בכניסה לקרון אבל זה כבר ממש פיתרון אמיתי.

  31. אורי says:

    חנן שלום
    אחרי קריאת המאמר הזה וסקר שוק לא קטן קניתי לאישתי את ה- Ezee
    יובל מ-Ezee הדריך אותי בהתקנה.
    הקיט בא עם צמיג וחישוק מעולים.

    כבר היה לי תקר ומנסיון מומלץ להתקין פנימית שמתקנת את עצמה
    התקנתי Joe’s
    http://www.no-flats.com/products.php?categid=5

    עשיתי מבחן דרך ובדרך פגשתי רוכבים “מקצועיים” על אופני מירוץ.
    האופניים של אשתי נראים כמו אופניים של הקיבוץ עם ארגז “תנובה” מאחור ואני הייתי בבגדי עבודה רגילים.
    כמובן עקפתי אותם בטיסה לתדהמתם וזה כנראה קצת הרגיז אותם 🙂

    החבר’ה של Ezee בסדר גמור ומקצועיים.

    תודה על ההשקעה שלך.

  32. חנן says:

    בכיף – מי יתן וירבו חוויות חיוביות כמו זאת שלך!

  33. רז says:

    לחנן וכל החבר’ה שלום רב! קראתי את הכתבה והתעניינתי רבות לגבי אמצעי תחבורה ירוקה והאתר והכתבה בהחלט מספקים המון ידע. יש לי מספר שאלות לגבי הנושא בכלל ולגבי האופניים בפרט: לגבי סוללות הליתיום – הם שובחו באתרים רבים וכן באתר זה אך אני חושש מכך שסללות אלו פולטות קרינה רבה יותר מסוללות חומצה וכן יותר יקרות האם הן אכן מזיקות לבריאות? שאלה נוספת: אני סטודנט שגר בגבעתיים ולומד בת”א (ברחוב בני אפריים) ושני המסלולים שלי הינם: נסיעה לארלוזורוב (תחנת ת”א מרכז) ומשם עליי על נמיר ונסיעה משם לבני אפריים או לחלופין נסיעה דרך רח’ בן גוריון בר”ג עד סופו ומשם נסיעה אל האזור דרך הגשר… וכמובן שיש את כל הדרך בחזרה… אורך המסלול לכיוון אחד הוא בערך 12 ק”מ… שאלותי היא: האם האופניים מתאימים לצורך אחת מנסיעות אלו וכמובן האם הדבר בטוח? שכן יש תנועה רבה באזורים אלו.. (אם כן אשמח על פרטים לגבי דגם) עוד שאלה היא לגבי גניבות האם לא מסוכן להשאיר את האופניים בחוץ?(אני חושש כי עלולים לפרק מהם את המנוע)…

  34. חנן says:

    לגבי דגם אני לא אמליץ יותר ממה שכתבתי כבר באתר בעבר.
    לגבי סוללות ליתיום – הן אינן פולטות יותר קרינה בלתי מייננת מאשר שום סוללות אחרות, ולמעשה נדמה לי שאתה מבלבל את המושג מלכתחילה –
    הקרינה שכולם מוטרדים ממנה, היא קרינה בלתי מייננת. כלומר קרינה נמוכה שלא עושה שינויים במבנה של חומר. הקרינה הזאת לא נפלטת סתם מחפץ (בטריה) שמונח על השולחן. הקרינה היחידה שנפלטת באופן ספונטאני (חוץ מקרינה אינפרא אדומה – חם! שאותה כולנו מרגישים ונהנים ממנה, למשל ממדורה) היא קרינה רדיואקטיבית, ומאז שמאדם קירי מתה מלסחוב בכיס של החולצה שלה חתיכת רדיום במשך 10 שנים, כולנו למדנו להתרחק מהחומרים האלה. אז לא. פה מדובר בקרינה שנגרמת ממעבר של זרם חשמלי, מהמצבר, ולמנוע. או לחלופין מכל חפץ חשמלי בבית (המקרר) אל השקע. מכיוון שכך, אין לבטריה שום משמעות – רק לזרם שיוצא ממנה. מנוע חזק יותר = יותר קרינה. האם אני מודאג? ממש לא. אין שום מחקר שמראה על נזק מצטבר מרמות הקרינה שיפלטו מהזרם שעובר באופניים חשמליים. יותר מזה, אם אתה קונה קיט שבו הכבלים עוברים דרך השלדה, יש לך גם סיכוך, ואתה בכלל לא תחשף לקרינה. אבל כפי שאמרתי – אני לא מודאג- כי זה התפל בסיפור הזה. העיקר, הוא השאלה השניה שלך – האם בטוח לסוע בכביש. והתשובה על זה – לא מספיק. לא מכיר את המסלול המדויק שלך, ובכל מקרה אני ממליץ לך למצוא את הרחובות הכי פחות סואנים, ולסוע בכביש בצידו הימני באופן גלוי עם אורות וכדומה.

  35. רז says:

    תודה רבה על התגובה המהירה! לצערי בגלל להמסלול כולל לפחות 2 ערים שונות כנראה שלא אוכל לסוע רק ברחובות שקטים… מה לגבי קטנוע חשמלי? (יש לי רשיון..) אני אשמח ממש להמלצות אם יש… אם זה לא מן הראוי לשאול כאן אשמח גם להפנייה למקום שניתן לשאול.

  36. אורי says:

    חנן שלום

    ליובל ואמיר אין כרגע קיטים. לכן אני שוקל לקנות קיט אצל מיקו בנתניה.

    האתר שלו הוא http://miko-korki.net/homepage.html

    יש לך חוו”ד על הקיט שהוא מוכר?

    בתודה

  37. חנן says:

    לא, איני מכיר אותו או את המוצר. אבל אם תרכוש אותו – אתה מוזמן להגיב פה באחד השרשורים על אופניים חשמליים עם חוו”ד שלך. או בבלוג אחר – העיקר שיהיה זמין למי שרוצה לשמוע.

  38. יהודית1 says:

    האם ידוע על קיט לא כבד שכן מתאים לדהון?
    האופניים שלי 8 ק”ג דהון מתקפלות ואני מחפשת, לפני שהתקנות ישפיעו על היבוא- 350W ליתיום שכן מתאים לדהון (בחו”ל ממליצים על הביונקס אבל כאן אין יבואן לזה וכשיתחילו ליבא את זה זה יהיה בין הקיטים הכי יקרים כי הוא גם קל מאוד וגם טוען את עצמו קצת בירידות).

    אגב הבלוג הזה שלך הוא תענוג אמיתי.

  39. דניאל says:

    אם הדהון שלך בעל מזלג אחורי – את מוזמנת לנסות את הקיט שלנו (יש גם 350 אבל אני משוכנע שה-250 יספק אותך).

  40. אמיר says:

    אורי,
    בינואר אכן אזל המלאי,
    אך חידשנו אותו.

    אמיר

  41. מתעניין says:

    היי.
    הגעתי במקרה לכל הנושא הזה, והוא ממש תפס אותי.
    האתר שלך מצויין והסקירה כאן מעולה. פשוט הרגשה של חו”ל.
    אבל…
    כמו כל יהודי טוב יש כמה דברים שמטרידים אותי,
    הבעייה העיקרית היא עם החברה, ezee, שאני מבין שאתה עובד איתם. יש לך קישור לאתר שלהם, רק שזה לא ממש אתר… סתם דף. אה – עם טלפון.
    למה זה בעיה? כי יש לך פה סקירה שנעשתה לפני שנה. בסקירה יש הרבה התייחסויות לדברים שאולי ישתנו, שהם נכונים כרגע וכו’.
    למשל – מטען 2A או 4A? (האם כבר הגיע זמן הבקרוב?), מנוע 250 או 350? האם אכן ניתן לרכוש את ה cycle analyst, וכמה הוא עולה? מה עם הדוושות? מה עם האופציות החביבות?
    השיטה הזו עם טלפון טובה רק למי שכבר יודע מה כל האופציות ומה הוא רוצה (או צריך לרצות), אבל לאחד כמוני, זה בעיה כי זה מציב אותי בעמדה של נודניק ששואל הרבה שאלות מיותרות – התקשרתי אליהם – אני מדבר מנסיון.
    אני מבין שאני יכול לחפש אתרים בחו”ל ולקרוא 1000 מאמרים וחוות דעת מקצועיות (שזה בערך מה שהציעו לי בטלפון) או פשוט לקחת נסיעת מבחן, להתלהב, לקנות, ורק אח”כ לגלות מה ומי.
    למה?
    מה כ”כ קשה לפרט בצורה מדוייקת מה יש בערכה, מהן האופציות (החביבות) ולתת כמה הסברים כלליים (למשל כן דהון או לא דהון. כי מראש חשבתי על אופניים מתקפלים, עברתי על זה איזה שעה באינטרנט – רק בשביל להחליט שהדהון נראה לי אחלה, ואז קראתי פה – בתגובות (!) שזה כנראה לא יתאים).
    אני בהחלט בעד תקשורת אישית וכו’. וטלפון זה דבר מצויין, אבל לא להגזים.
    בתוך יומיים עברתי ממתעניין מתלהב שממש רצה לסגור עסק, לאחד שבכלל לא מרגיש בטוח בקשר לכל העניין, מבולבל מכל המידע הכללי וה ‘בערכי’, ומפחד לזרוק כמה אלפי שקלים ורק אח”כ לעלות על כל הטעויות שלו.
    סתם.
    יהיה נחמד אם תוכל לזרוק להם מילה. או לרענן קצת פה.
    קיטרתי יותר מדי. בכל אופן – סקירה מעולה וכנראה שבסוף אני בכ”ז אקנה.
    יום טוב

  42. חנן says:

    שלום מתעניין,

    אני מביםןאת הטענות שלך, והם לענין, אבל אני בחרתי להפנות לאתר של eZee ולהשאיר את מה שכתבתי פה חסר פשרות בדיוק כמו ביום שכתבתי את זה.
    האתר של eZee אמור להתעדכן בקרוב, ואז הוא כבר לא יהיה דף ריק ומספר טלפון.
    עמך הסליחה,
    חנן.

  43. מוטי says:

    שלום חנן!

    אני הגעתי לאתר לאחר התענינות בקיט לאופניים וזאת לאחר שנים של רכיבת שטח אגרסיבית שנותנת סימנים בדמות כאבי בירכיים.
    ראשית ניתן לקבל באתר את כל המיידע הנדרש וזאת לאחר כאבי ראש רבים באתרים שונים ומשונים אז ישר כח.
    אתה מציין שהקיטים בארץ לפחות חלק מהם עולים כמעט כמו בחול מחיפוש מצאתי קיטים שעולים חצי מחיר ובכלל זה המשלוח, עלול ואני לא משווה אותם אחד לאחד אשמח אם תפתח את עיני בנושא.
    אתה כותב שסוללת עופרת 36V עולה בארץ 800 ש”ח, איפה ניתן לרכוש סוללות בארץ?
    אני יודע לפי הרשום ברשת שלארץ מותר ליצא מנועים עד ל 250W, האם לדעתך מנוע בהספק גדול יותר יעצר במכס ואם כן איך אתה מסביר את זה שבחנויות מוכרים מנועים גדולים יותר.

    האם אתה ממליץ לרכוש דווקא בארץ למרות שהמחיר גבוה יותר?

    אשמח לתגובתך.
    בתודה
    מוטי

  44. חנן says:

    הי מוטי,

    קודם כל תודה, באמת נכנסה הרבה עבודה לאתר. אך זו עבודה בה לא נגעתי בשנה האחרונה, במיוחד מכיוון שלאחרונה החלתי לעבוד עם eZee והיבואנים שלהם בארץ, ואני כבר לא בלתי תלוי כפי שהייתי כשפרסמתי את המידע שמופיע פה. אני גם לא הייתי בארץ, ב-7 חודשים האחרונים, וחזרתי לפני יומיים, אז אני לא מעודכן במחירי האופניים החשמליים העדכניים, ויכול מאוד להיות שאתה צודק וזול יותר בחו”ל.
    הסיבה לקנות בארץ – אם יש – היא שרות. וזה כמובן תלוי במוצר, ובנותני השרות.
    לגבי סוללות, אני רכשתי סוללות עופרת בזמנו מ-rostec
    אבל אני מאוד ממליץ על סוללות ליתיום – ההפרש במשקל שווה את המחיר, ואורך החיים גדול יותר, כך שלמרות שעדיין עופרת חומצה כלכלי יותר, ההפרש לא כזה גדול. ופשוט אין מה להשוות את ההפרש במשקל…

  45. dagimi says:

    מה אתה מדבר 5500 ש”ח לקיט
    בסין אופניים מפלצות עם מנוע על ציר הגלגל כלים שנוסעים שנים ותאמין לי הסיינים לא פרירים באופניים
    עולה בחנות שם 1000 ש”ח.2000 נואן.
    קיט כולל גלגל מצבר מטען וכל שאר האביזרים בכמות במפעל 130 דולר אמריקאי
    5500 ש”ח אפשר לקנות אוטו במחיר כזה.

  46. חנן says:

    אין ספק. גם בפרו ראיתי דברים שבארץ עולים פי כמה. אבל בוא נראה אותך מייבא את זה ושומר על אותו מחיר.

  47. ויטלי says:

    שלום חנן!
    האם ניתן להרכיב קיט לאופניי דהון MU-8?
    האם רוחב המזלג מספיק בשביל זה?
    וכמה עולה קיט חוקי של 250ווט?
    תודה

  48. חנן says:

    קיט חוקי עולה דומה לקיט לא חוקי. יש את מצמן שמביא, וזה בערך הכל. יש קיט 250 וואט גם אצל freedomebike בירושלים, שהוא מיועד לאופניים מתקפלים. צריך קצת להרחיב את המזלג – אבל לא משהו בעיתי. אני לא זוכר את הרוחב המדויק של המנוע – אבל דבר עם http://www.freedomebikes.com/ ותברר

  49. ויטלי says:

    מצמן מביא קיטים לאופניים חשמליים?מעניין:-)
    בכול מקרא תודה על המידע!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.