טוב, אז עכשיו שאני אחרי (או במהלך הסוף) של הפיאסקו בערבה,
כדאי לנצל את ההיזדמנות ולכתוב כמה מילים על בנייה/קנייה של טורבינת רוח לימודית לבתי ספר:
- טוב, אז לא לקנות את ה-minigen של Ed מ-windstuffnow . לא הגנראטור הכי עמיד (אלא אם כן זה להדגמות! במקרה הזה הוא מתאים).
- טורבינת רוח מינימאלית לייצור חשמל למטרות לימודיות העומדת בתנאי חוץ צריכה להיות בנויה בדיוק כמו טורבינת רוח קטנה מסחרית . קרי – היא תעלה אותו דבר, ואם היא לא – צפו להפתעות.
- אז מהן הטורבינות רוח המסחריות הכי קטנות שניתן להשיג ולהתקין בתור טורבינות רוח לימודיות לבתי ספר?
- Air-x של southwest windpower. יבואנים – solarpower . המחיר? כ-5500 ש”ח מינוס מגדל. 400 וואט מוצהר, יותר כמו 250 ברוח חזקה (12 מטר לשניה) . רועשת במהירויות גבוהות, אך עושה את העבודה.
- rutland 913 . יבואנים – agrolan . מחיר – 4504 ש”ח . טורבינה קטנה עם הרבה להבים, סביר להניח ששקטה. תוכננה ליאכטות כך שהיא עמידה מאוד.
- ואם רוצים טורבינה לפרויקט יותר צנוע?
למרות הרקורד הגרוע של ה-minigen , אד מ-windstuffnow מייצר קיטים חביבים ללימוד עקרונות הפעולה של טורבינות רוח, במחיר נמוך – 40$ לערך עם משלוח. מתאים ליצירה בכיתה, למורה לפיסיקה או מדעים שנהנה ללפף חוטי נחושת לסלילים ולהדביק מגנטים. - אולי עדיף אף את kidwind! דברים מדליקים.
מה אני מתכנן עכשיו?
כדי להגיע לטורבינת רוח לימודית לבתי ספר יש לבנות אותה בעצמכם. להבים – אין בעיה , גילוף בעץ, מאוד פשוט. גנראטור – מסבך את הענין. צריך למצוא גנרטור קטן מתאים. אולי זה?
טורבינה מבוססת על להבי pvc
מעגל לבקרת טעינה – מהאתר של hugh piggot